Kui Karel Tammjärv astus päev pärast vahi alt vabanemist ajakirjanike ette ja puistas väheke südant, siis Andrus ja Andreas Veerpalu on püsinud varjul. Andreas Veerpalult on justkui mõned laused meediale saabunud, kuid reaalsuses ei saa olla kindel, et need on üldse tema mõtted.

Laupäeval Angela Veerpalu meiliaadressilt ERR-ile saabunud Andreas Veerpalu pöördumises seisab, et ta soovis jõuda kiiresti pere juurde, ta ei soovi ajakirjandusega suhelda, tal on juhtunu pärast häbi ning ta vabandab kõigi ees, kellele ta on enda teoga põhjustanud kahju.

On täiesti võimlik, et kogu kiri on ema kirjutatud ja seal on kirjas mõtted, mida tema arvates peaks poeg avalikkusega jagama. Seega on küsimus, kas veredopingu kasutamise tõttu on häbi ikka sportlasel või ainult tema emal.

Kuna ERR-ile saadetud pressiteate puhul ei ole täit kindlust, kelle mõtted seal tegelikult kirjas on, siis TV3-le andis kindlasti intervjuu Angela Veerpalu. See oli ka esimene kord, kui mõni Veerpalu tunnistas avalikult otse mõnele ajakirjanikule, et dopingut ikkagi on tarvitatud. Kuigi Angela Veerpalu märkis, et tema ei saanud poja valele teele minekust midagi aru, siis lõpuks oli ikkagi nii, et poja ja mehe tegudest andis ajakirjandusele aru pereema, kes igapäevase profisuusatamisega ei tegele. Seejuures liiguvad sahinad, et Angela Veerpalu andis TV3-e vahendusel intervjuu seetõttu, et ERR ei saanud neile saadetud pressiteadet mitme tunni jooksul veebiküljele üles ning emal sai villand, et tema poega põgenejaks tembeldatakse. Kui asjad peaksidki niimoodi olema, siis see ei jäta 24-aastasest mehest taaskord head muljet.

Andreas Veerpalu käitumine meenutab aga kangesti mustrit, mida võib näha erinevates USA krimiseriaalides. Tegutsemine on iseenesest lihtne. Üle keskmise jõukast perekonnast pärit võsuke satub pahandustesse ning lõpetab korraks vanglatrellide taga. Sealt vabanedes põgenetakse esimese asjana koju ja edasi tegele(b)vad asjaga juba läbi elu oma last poputanud vanem(ad).