Bigbank näitas neljapäeval kodusaalis võimu ja seljatas Rakvere 3 : 0 (15, 14, 21), võites poolfinaali seeria 3 : 2. Nelja võiduni peetav finaalseeria tiitlikaitsja Selveriga algab juba homme Audentese spordihallis. Võrdleme klubisid positsioonide kaupa.

Sidemängijad

Selveri ukrainlasest mängujuhi Dmitri Dolgopolovi mäng võib olla väga kiire ja vastaste jaoks ootamatusi tulvil. Paraku on Dolgopolov mõnevõrra tujukas pallur, kel esineb ärakukkumisi. Seetõttu ongi treener Rainer Vassiljev kasutanud päris palju hoopis võistkonna mänedžerist kaptenit Tauno Lippu. Tartul on kaks eriilmelist sidemängijat: 205-sentimeetrine terava löögikäega Robert Viiber ja temast 27 pügalat lühem heade liidriomadustega ja sidemängijale vajaliku kuraasiga Ronald Järv. Kumbki ei küündi võimete tipul tegutseva Dolgopolovini, kuid mõlemad võivad üle mängida keskpärase Dolgopolovi.

EPL: väike eelis Selverile

Diagonaalründajad

Bigbanki kanadalasest löögimeister Bradley Gunter näitas põhihooajal, et ei jää Selveris pallivale austraallasele Lincoln Williamsile alla. Williams kogus 510 punkti (kasutegur +240), realiseerides 49% tõsteid. Gunteri näitajad olid 460 (+230) ja 54%. Ent jalavigastusest taastunud kanadalane kogub alles vormi ja tihe ajakava – esimesed neli mängu toimuvad kaheksa päeva jooksul – seda ei soosi. Williams on Selveri selge liider, kellele loota. Just tema põrgulikult vinditavad pommservid murdsid mulluses finaalis Pärnu 4 : 3. Ka Williamsi võimalik vahetusmees Oliver Orav peaks olema Gunteri dublandist Markus Uuskarist töökindlam.

EPL: eelis Selverile

Tallinna Selver, kullasoosik. Vähemalt finaali eel.
Nurgaründajad

Vassiljevi käsutuses on Eesti koondislased Karli Allik ja Rauno Tamme, vajaduse korral võib pingilt sekkuda ja muutuse tuua Orav. Tartul on vastu panna mullu Soome esiliigas pallinud Läti koondislane Toms Vanags ja alles 19-aastane hiidlane Stefan Kaibald. Kindlasti saab pikas seerias võimaluse ka terava serviga ambitsioonikas ameeriklane Michael Michelau.

EPL: väike eelis Selverile

Temporündajad

Viimases mängus Rakverega hiilgas seljavigastuse kiuste koguni kaheksa blokki pannud Meelis Kivisild, seeria avamängus vedas Bigbanki teine keskblokeerija Mart Naaber, pingilt on võtta Kevin Soo. Selveril on vastu panna sama tugev trio: Siim Ennemuist, Reimo Rannar ja Mihkel Tanila.

EPL: võrdne seis

Libero

Selveri libero Denis Losnikovi oskusi on märganud EOK, kes kaasas ta projekti „Märka järgnevat põlvkonda”, ja Eesti koondise peatreener Gheorghe Creţu, kuid Tartu ametivenna Rait Rikbergi väleduse, kogemuste ja liidriomaduste vastu jääb sellest väheks.

EPL: suur eelis Bigbankile

Teadmisi on Selveri pingil rohkem, eriti arvestades, et Selveri abitreener on kogenud Raul Reiter, Bigbankil juhendajana roheline Argo Meresaar.

Treenerid

Vassiljevi ja Bigbanki juhendaja Oliver Lüütsepa vanusevahe on väike – esimene on 33, teine 30 –, kuid kui Lüütsepp on peatreeneri kohustustes teist hooaega, siis Vassiljev debüteeris juba 2009. aastal. Ta on peatreenerina osalenud neljas finaalseerias ja kahel korral meistriks tulnud. Seega teadmisi on Selveri pingil rohkem, eriti arvestades, et Selveri abitreener on kogenud Raul Reiter, Bigbankil juhendajana roheline Argo Meresaar. Vassiljev on saanud pealinna klubis pikalt oma süsteemi juurutada ja selle vilju võis näha poolfinaalis Pärnuga – bloki ja kaitse taktika toimis hästi ning vastaste rünnakud ei tahtnud kuidagi maha jääda.

EPL: eelis Selverile

Eesti Päevaleht ennustab, et Selver kaitseb tiitlit, võites seeria 4 : 2.