Mis on jalgpalli EM ilma üllatusteta? Et kõik läheb täpselt nii, nagu paberil planeeritud? Igav! Nüüd on tekkinud nö tugev tabelipool ja eeldatavalt nõrgem. Ühes 1/8-finaalis kohtuvad Šveits ja Poola. Mõlema jaoks oleks veerandfinaali jõudmine väga hea tulemus. Nüüd aga ei pea nende edutee seal tingimata lõppema, sest järgmiseks vastaseks tuleb kas Horvaatia – tõsi, väga heas hoos olev Horvaatia – või üks kolmandana edasi saav meeskond. Praeguse seisuga on kolmandatena edasipääsu kindlustanud Põhja-Iirimaa ja Slovakkia, hetkel on veel joone peal Türgi ja Albaania.

Võimalik, et ka poolfinaalis ei ootaks sellest neljandikust läbimurdjat mingi tippriik. Esialgu on seda veel raske öelda. Kindlasti on järgmises neljandikus B-grupi võitja Wales, kes läheb vastamisi ühe „õnneliku kolmandaga“. Teine paar on veel lahtine, pakuks siiski Portugali (peab Ungarist jagu saama) ja Belgiat.

Kogu raskevägi jääb aga teise tabelipoolde:

Saksamaa ja keegi kolmas
Itaalia ja Hispaania
Prantsusmaa ja keegi kolmas
Inglismaa ja F-grupi teine

Täna arusaamatult isutult tegutsenud Hispaania tegi enda elu kole raskeks, eeldatavad vastased finaalini oleksid Itaalia, Saksamaa ja Prantsusmaa. Igal juhul hakkab nalja saama. Aitäh, Horvaatia!