"Tahtsime uut lepingut teha, aga läks nii nagu läks. Samas oli kõik loogiline, sest Venemaa koondisel pole mängukalendrit ja treener võib olla oma riigis tõsise surve all," rääkis Jaremenko väljaandele Sport-Ekspress. Ta viitas sellele, et Ukraina sõja tõttu on Venemaa võrkpall rahvusvahelistelt võistlustelt teadmata ajaks välja visatud.

Venemaa pidi korraldama 2022. aasta MM-finaalturniiri, aga märtsis võeti agressorilt korraldusõigus ära. Venemaa koha MM-il sai Ukraina koondis.

Märtsis lõpetas Sammelvuo töö Peterburi Zeniti juhendajana. Toona kõlas põhjendus, et ta soovib rohkem keskenduda just Venemaa koondise peatreeneri ametile. Ent Prantsusmaa meedia andmetel soovis Sammelvuo siiski Venemaa-etapi lõppenuks lugeda. Väidetavalt hakkab ta juhendama Poola kõrgliiga tiimi Zaksa, mille praegune peatreener on endine Eesti koondise loots Gheorghe Cretu.

Sammelvuo sai Venemaa koondise juhendajaks 2019. aastal. Eelmisel aastal peetud Tokyo olümpiamängudel jõuti finaali, kus jäädi alla Prantsusmaale.

2021. aasta septembris langes Sammelvuo paljude soomlaste pahameele alla, sest laulis Soomes peetud EM-i alagrupiturniiril enne Soome-Venemaa kohtumist kaasa mõlema riigi hümne.

Samad koondised olid 2019. aasta EM-il samuti vastamisi, kuid toona ei laulnud Sammelvuo kummagi riigi hümni.

Jaga
Kommentaarid