Tänavu juba kaks rallit võitnud ja MM-sarja juhtiv Rovanperä liitus Toyotaga 2019. aasta lõpus.

Oma esimesed MM-rallid sõitis soomlane 2017. aastal Ford Fiesta roolis, kuni siirdus hooajaks 2018/19 Škodasse.

Leping Toyotaga sündis Rovanperä sõnul kiiresti. Kuigi kontraht avalikustati 2019. aasta sügisel, algas eeltöö juba oluliselt varem. Mäletatavasti kolis Ott Tänak Toyotast Hyundaisse just 2019. aasta hooaja järel.

"Olime kokkuleppes üsna kindlad 2018. aasta lõpus. Just siis pidasime läbirääkimisi ja teadsime, mis juhtuma hakkab," ütles Rovanperä WRC Backstories podcastis.

"Praktikas alustas Timo [rallimänedžer Timo Jouhki] tööd aegsasti. Muidugi rääkis ta minuga sellest, uuris, mida mina tahan ja küsis minu arvamust. Siiski ma usaldasin teda, et tema teab asju kõige paremini," sõnas Rovanperä.

Jouhki, kes on töötanud ka Jari-Matti Latvala, Mikko Hirvoneni ja Tommi Mäkineni mänedžerina, leidis Rovanperä osas Toyotaga kiiresti ühise keele. Läbirääkimistele aitas kindlasti kaasa asjaolu, et Mäkinen oli toona Toyota tiimijuhiks.

"Lasin tal [Jouhkil] telgitagust tööd teha, aga loomulikult oli mul endal ka Toyotaga arutelusid. Mingil hetkel ütles Timo mulle, et meil on paar võimalust. Siis otsustasime koos valida Toyota," meenutas Rovanperä.

Rovanperä sõnul jälgisid tema tegevust suure huviga kõik WRC tiimid, kuid valik Toyota kasuks oli lihtne.

"Ma arvan, et me rääkisime kõigi tiimidega. Võimalik, et kõik võimalused polnud siiski täiesti kindlad. Küll aga võin öelda, et paar erinevat varianti mul oli," paljastas Rovanperä.