Vasilenko oli esmakordselt Ukrainas suurt tähelepanu saanud, kui kirjutas pärast 14-aastase Ukraina tõstja hukkumist Mariupolis Instagrami järgmise lause: "Päästku jumal inimesi Ukraina rakettide eest."

Tegelikult hukkus Ukraina noortemeister märtsi alguses venelaste mürsutule all.

Nüüd on Vasilenko teinud uue postituse, mida jagas 2016. aasta sportvõimlemise olümpiavõitja Oleh Vernjajev. "Ma ei taha kloune reklaamida, aga kuidas teile see tundub," kirjutas Vernjajev.

Vasilenko viimases postituses seisab: "Hurraa! Lõpuks oleme saanud lahti mitteinimestest, kes karjuvad "au Banderale!", kandes natsionalistlikke ja fašistlikke sümboleid. Lõpuks saame tähistada seda suurt püha. Lõpuks saame kuulata ja laulda sõjalaule, kanda uhkelt Georgi linte, suruda kätt oma veteranidest kangelastel ja kuulda nende medalite vaikset helisemist, asetada lilli igavese tule juurde ja austada surnud esivanemate mälestust."

Vernjajevi sõnul peab Ukraina oma "kangelasi" tundma: "Nii kirjutab Ukraina koondises võistelnud inimene oma suhtlusvõrgustikes. Riik peab oma "kangelasi" isiklikult tundma."

Jaga
Kommentaarid