Tehingu väärtuseks on 4,25 miljardit naela ehk umbes 4,97 miljardit eurot. 2,5 miljardit naela kulutatakse meeskonna aktsiate omandamiseks ja 1,75 miljardit naela investeeritakse klubisse.

Investeeringud suunatakse nii Stamford Bridge`i staadionile, klubi noorteakadeemiasse, Chelsea vutinaiskonda kui ka Chelsea sihtasutusele.

"Tehing loodetakse lõpule viia mai lõpuks. Müügi vormistamiseks on vaja Premier League`i ja Briti valitsuse heakskiitu," teatas Chelsea jalgpalliklubi oma avalduses.

Lisaks Boehlyle läheb Chelsea Clearlake Capitali, ameeriklase Mark Walteri ja šveitslase Hansjoerg Wyssi omandusse.

Kuna Briti valitsus on kehtestanud Ukraina sõja puhkemise järel majanduslikud sanktsioonid Chelsea omanikule Roman Abramovitšile ning tema rahalised vahendid külmutanud, kantakse kogu aktsiate ostust saadud tulu Suurbritannias asuvale külmutatud pangakontole.

Abramovitš on juba varem kinnitanud, et kõik müügist saadud vahendid annetatakse heategevuseks. Raha ülekandmiseks on vaja Briti valitsuse heakskiitu.

Todd Boehly

Lisaks ameeriklasele Todd Boehlyle soovisid Chelsea`t osta teiste seas Liverpooli endine esimees sir Martin Broughton, Boston Celticsi kaasomanik Steve Pagliuca ja Toronto Maple Leafsi rahastaja Larry Tanenbaum.

Väidetavalt omandas Abramovitš Londoni klubi 2003. aastal Venemaa presidendi Vladimir Putini käsul, kuid Abramovitš on seda süüdistust eitanud.

Chelseast on saanud Abramovitši juhtimisel üks Inglismaa edukamaid meeskondi. Londoni klubi on kroonitud Inglise meistriks hooaegadel 2004/05, 2005/06, 2009/10, 2014/15 ja 2016/17. Aastal 2012 ja 2021 võitis Chelsea ka UEFA meistrite liiga.

FC Chelsea
Jaga
Kommentaarid