Venelased otsustasid Antwerpenis algava CS:GO suurturniiri eel kasutada oma virtuaalsetel kleebistel Z-tähte, mis on saanud Venemaa valitsuse ja Ukraina-invasiooni toetajate sümboliks.

"Otsus tõsta Z esile või võtta kleebisesse sarnane element tundub pehmelt öeldes väga veider. Lõppude lõpuks oli võimalik vältida tänapäevasele haakristile viitamist, " teatas Ukraina sportlane Ivan Shevtsov sotsiaalmeedias.

"Kahju, et inimesed ei mõista, et see sümbol tähendab relvastamata inimeste tapmist, emade vägistamist laste silme all ja muid õudusi," lisas ukrainlane.

Poolakas Izak oli Shevtsoviga sama meelt. "Kõik teavad praegu, mida "Z" tähendab. Cloud9 mängijad samuti. Praegu ei ole ajad, mil selliseid vigu tehakse tahtmatult," kritiseeris ta venelasi. "Öeldakse, et e-sport on sõjast ja poliitikast kõrgemal ning [Venemaa] mängijatel endil peaks olema hea meel, et neil lastakse olukorda arvestades turniiridel jätkuvalt võistelda."

Nüüd ähvardab Sokolovi ja Jakušinit ilmselt karistus. Juba varem on Venemaa e-sportlastest Z-tähe kasutamise eest karistada saanud Ivan Moskalenko, kes eemaldati sellise teo järel Virtus.Pro meeskonnast.
Jaga
Kommentaarid