Reform näeb muu hulgas ette, et naised suusataks senise 30 kilomeetri asemel 50 kilomeetrit.

Pekingi olümpial Venemaa kuldsesse teatenelikusse kuulunud Veronika Stepanova ei ole Ulvangi ettepanekuga üldse rahul.

"Millises maailmas ta elab? Tal puudub reaalsustaju. Võitja läbiks distantsi ideaaltingimustes 2.10–2.20. Ja muuseas: Therese [Johaug] on ​​lõpetanud, seega oleks aeg 2.30. Kes seda vaataks?" kirjutas Stepanova Instagramis.

Näiteks viimastel, 2021. aasta maailmameistrivõistlustel võitis Emil Iversen meeste 50 kilomeetri klassikadistantsi ajaga 2.10.52,9. 2019. aasta MM-il sai Hans Christer Holund seevastu 50-kilomeetrisel vabatehnikasõidus kirja võiduajaks 1.49.59,3.

Samuti ei meeldi Ulvangi ettepanek Norra suusatajale Karoline Simpson-Larsenile. "Samad distantsid oleksid valed, sest ajad oleksid hoopis teised," ütles Simpson-Larsen.

Norra suusataja Helene Marie Fossesholm on aga Ulvangi plaani poolt. "Toetan ideed. Mitte et ma tahaks 50 kilomeetrit suusatada, aga see oleks võrdõiguslikkuse kasuks. Me pole nõrgemad. See on naeruväärne, et me suusatame skiatlonis 15 km ja mehed kaks korda pikemal maal," märkis norralanna.

58-aastane Ulvang on öelnud, et hetkel pole veel teada, kas Norra suusaliit toetab tema ettepanekut 18. mail toimuval FISi koosolekul.

Jaga
Kommentaarid