Alcaraz (ATP 9.), keda meedias kutsutakse vahel hellitavalt ka "Beebi Nadaliks", mängis kaheksandikfinaalis tulemusega 6:4, 6:7 (4), 6:3 üle Suurbritannia esireketi Cameron Norrie (ATP 11.).

Nadal (ATP 4.) pidi belglase David Goffini (ATP 60.) vastu päästma neli matšpalli ning võitis 6:3, 5:7, 7:6 (9).

Nadal veeretas tänases veerandfinaalis favoriidikoorma kavalalt noore kaasmaalase õlule.

"Ma arvan, et täna on ta minust parem, sest tal on hea liikuvus ning ta on hetkel heas hoos. Samuti on ta füüsiliselt paremas vormis. Ta on noor, seega tal on ekstra energiat. On selge, kellel homses mängus eelis on," rääkis Nadal peale kaheksandikfinaali.

Sel aastal kolm tiitlit võitnud ja end maailma esikümnesse murdnud Alcaraz läheb oma iidoliga vastamisi kolmandat korda.

"Ta on liival maailma parim mängija. Isegi kui ta ütleb, et mina olen favoriit ja ta pole piisavalt heas vormis, tuleb Rafaga alati arvestada kui soosikuga, sest ta on siin võidutsenud juba viiel korral," ütles Alcaraz.

Nadal ja Alcaraz kohtusid viimati tänavuse Indian Wellsi turniiri poolfinaalis, kui 21-kordsele suure slämmi võitjale kuulus võit tulemusega 6:4, 4:6, 6:3. Eelmise aasta Madridi turniiri teises ringis oli Nadal parem kindlalt 6:1, 6:2.

Teistes tänastes veerandfinaalides kohtuvad haigestunud Andy Murraylt loobumisvõidu saanud maailma esireket Novak Djokovic ja poolakas Hubert Hurkacz (ATP 14.), venelane Andrei Rubljov (ATP 8.) ja kreeklane Stefanos Tsitsipas ning kanadalane Felix Auger-Aliassime (ATP 10.) ja sakslane Aleksandr Zverev (ATP 3.).