Alustame läänekonverentsist:

Dallas Stars vs Calgary Flames: igale Dallase liinile on Calgaryl parem vastus

Dallas Stars on ainuke meeskond sõelmängudel, kelle väravate vahe on põhihooaja lõpuks negatiivne (-8) ja vastaseks on Pacific divisjoni võitnud Calgary Flames, kellel sama näitaja +85. Flamesi staarid on põhihooaja punktitoojate TOP 10, Johnny Gaudreau, kes jagab teist-kolmandat kohta Panthersi Jonathan Huberdau ja Matthew Tkachuk´ga. Samal ajal on Dallase parim, Joe Pavelski, alles 32.

Dallas Starsil on hea väravavaht Jake Oettingeri näol (tõrjed 912), aga Flamesi müür, Jacob Markstrom, on üks selle hooaja Vezina karika kandidaate. Läbi vaadates erinevaid aspekte, on igale Dallase liinile Calgaryl parem vastus. Kuna enamuse ja vähemuse näitajad on üpris ühest puust, siis Starsi lootus on sellel, et bullititele läinud mänge on suudetud rohkem oma kasuks pöörata. Jääb vist väheks ja kõik panused Flamesile. Samas on play offid veidi teine tera ja tegelikult algab kõik nullist. No, ja Starsi võiduga saab hoopis suurema summa välja võtta. Mängu tasub jälgida NHLi ametlikust spordiennustusportaalist OlyBet.

Los Angeles Kings vs Edmonton Oilers: selles paaris on siiski võimalused pisut paokil ka Kingsi jaoks

Mõlema tiimi hooaeg on kulgenud tõusude ja mõõnadega. Põhihooaja omavahelistes mängudes Edmonton selgelt peal, võttes neljast mängust kolm võitu. Samuti on hirmuäratav domineeriv duo McDavid ja Draisaitl ning pärast peatreeneri vahetust on Edmonton ka vägevas hoos - põhihooaja lõpp on tunduvalt tugevam, kui vastasel.

Siiski on Los Angelesel võimalus olemas, kuna see koht, kus Edmonton lekib, on kaitse ja väga kindel pole ka kinnas värava ees. Kuigi Mike Smith on viimastes mängudes tegemas vägevaid esitusi. Kahjuks ei saa väravavahtide tugevusega kiidelda ka Kings, aga isegi ilma Drew Doughty'ta, kes on randmevigastusega väljas hooaja lõpuni, on Kingsi kaitse selgelt tõhusam, millele lisanduvad NHLi paremad kaitsvad tsentrid Kopitar ja Danault.

Kokkuvõttes jääb küsimuseks, kumb võidab, kas Oilersi vägev rünnak või Kingsi meeskonna ühtsus ja kaitse. Kõlakad käivad, et kui Oilers ka seekord sõelmängudelt peale esimest vooru puhkusele läheb, siis pannakse Leon Draisaitl müüki ja läheb suuremaks ümberkorralduseks. Eelis on Oilersil, aga selles paaris on siiski võimalused pisut paokil ka Kingsi jaoks. Meeskondade võiduvõimalust spordiennustuses saab jälgida OlyBet NHL portaalis.

Nashville Predators vs Colorado Avalanche ning viimases nähakse suurimat favoriiti

Läänekonverentsi parima vastu, viimane wild card. Teadagi, kellel on eelis? Ja nüüd see suur aga - põhihooajal omavahelistes mängudes on Nashville võtnud pärast novembris võetud 6:2 kaotust edaspidi kolm võitu. Kuigi põhihooaja viimasest viiest mängust on Nashville'il üks võit, siis see on tulnud just Colorado vastu. Denveris algavas seerias pole Predatorsil küll mingit aukartust tarvis tunda ja eelnevalt mainitu põhjal võiks ju oodata suurüllatust?

Kui Avalanche'i probleemiks on, et hetkel vigastatud Gabriel Landeskogi ja Mikko Rantaneni puudumisel ei ole NHLi ohtlikumad rünnakud enam sugugi nii teravad, siis justkui vastukaaluks jäi vigastusega põhihooaja kahest viimasest mängust kõrvale vastaspoole väravavaht, Juuse Saros.

Rünnak on Nashville'il hetkel üks liiga lahjemaid, meeskonna punktiliider on sel hooajal Norrise karika kaukasse pistnud kaitsemängija Roman Josi, kes on hoidnud ründemängu vee peal korjates 96 punkti. Kaitsjate punktiarvestuses järgmine mees on just Avalanche Cale Makar (86 punkti põhihooajal), seega, abi vähe.

Colorado Avalanche on hokisaitide poolt üks enim Stanley karikavõitjaks paigutatud tiime. Eelis Coloradol, eriti kui Landeskog ja Rantanen on tagasi, aga Nashville on hea õnne korral võimeline selle seeria koju tooma. Kui see juhtub, siis on spordiennustuses panustajale kuhjaga raha tagasi.

Minnesota Wild vs St. Louis Blues: hokisõbra maiuspala

See on maiuspala! Läänekonverentsi põhihooaja teine vs neljas meeskond. Mõlema tugevuseks on ühtne meeskonnamäng ja kuigi Minnesota lõpetas punktitabelis teisel kohal, on St. Louis Blues olnud neile sel hooajal kirstunaelaks. Väravad Bluesile 16:12 ja omavahelised mängud 3:0.

Mõlemad meeskonnad on teinud väga tugeva hooaja lõpu, Minnesotal 15 võitu 20 viimasest mängust ja Bluesil vastaval 14 võitu, sõelmängudeks heas hoos. Väravaid peaks kukkuma! Omavahelistes mängudes on nende meeskondade vahel olnud neid keskmiselt 9,5 ja „tavasüüdlased" on peamiselt Kirill Kaprizov ja Kevin Fiala Minnesotast ja Vladimir Tarasenko Bluesist. Äsja Chicagost Saint Pauli kolinud Marc-Andre Fleury on teinud head mängu uues särgis ja Cam Talbot on liiga TOP 10 värvavahina pidanud seda mõningase ärevusega pingilt vaatama - alustaja valimisel hea probleem treenerile.

St Louis Blues ei jää samuti alla: Ville Husso on teinud supertööd ja võtnud esikinda Jordan Binningtonilt kindlalt oma kätte. Arvestades omavahelist vastasseisu, pakun siiski, et kerge eelis on St. Louis Bluesil aga tegemist on Läänekonverentsi kõige tasavägisema duelliga ja võimsas vormis meeskondadega. OlyBet spordiennustusportaali statistika näitab võrdset võiduvõimalust. Isiklik panus läheb siiski Minnesotale, seda enam, et aastast 2015 pole õnnestunud esimesest ringist edasi pääseda ja nälga peaks jaguma.

Jätkame idakonverentsiga:

Washington Capitals vs Florida Panthers: koos on liiga kõige ründehimulisemad satsid

Nii väga, kui ma ka ei tahaks seda vastasseisu haipida, on mul keeruline oma lemmikmeeskonda järgmises ringis ette kujutada. Ainus tõsisem õnnetus oleks olnud Pittsburgh Penguins taas Capse välja lülitamas. Ovetškini rekordid on üks asi, aga meeskonna tegelik mänguvorm ei ole selline, millega NHLi põhihooaja meistrit vastu võtta. Kolmest mängust on Washington võitnud ühe ja viimased 10 mängu on toonud 6 kaotust.

Panthers on sel hooajal silmi paitanud, sest keskmiselt 4,11 väravat mängu kohta on tulevärk, mida pole kaua nähtud. Pantrid on olnud liiga tipus hooaja algusest peale ja lõpuks võeti Presidentide karikas põhihooaja võidu eest. Lootust on, et seekord on frantsiisi esimene Stanley graveering võimalik. Selles tiimis pole ainult staarid, vaid tugevust jagub sügavuti läbi rosteri. Hetkel rünnakul paugub: Jonathan Huberdau, Aleksander Barkov, Claude Giroux, Sam Reinhart, Aaron Ekblad, kõik on päris vägevalt punkte korjanud. Haavatavam on ehk tiimi statistika 5 vs 5 mängus, kus ollakse oodatavate väravate arvult alles 15. kohal liigas ning kiidelda ei saa ka vähemusmängu tulemuslikkusega.

Üldiselt peetakse aga tiimi Achielluse kannaks kallilt palgatud Sergei Bobrovsky mängu, kelle GAA (keskmine sisselastud väravate hulk) pole teab, mis vaimustav ja kellele on otsustavatel hetkedel tulnud sisse arvestatavaid prohmakaid. Aga seni pole hullu, rünne korvab kõik. Hoiatuse koht on siin tegelikult selge, sest traditsiooniliselt pole särava rünnakuga meeskonnad play-offides suutnud püha graalini jõuda. Sõelmängude küünte ja hammastega võitlemine on midagi muud, kui põhihooaja mängud.

Capitalsil on seega võimalused olemas. Igal juhul tuleb vältida vähemusse jäämist. Väravamasin Ovechkin tuleb terveks ravida ja loota, et Evgeny Kuznetsov, John Carlson ja Tom Wilson suudavad meeskonda tassida. Üldiselt on pealinlastel vähe vastuseid Panthersi statistilistele näitajatele aga võib-olla maksab kogemus, mida Capsil on jupp maad rohkem. Tippvormis liidrid, Nicklas Backstrom ja Alexander Ovechkin, parandaksid eranditult iga meeskonda.

Kokkuvõttes oleksin väga üllatunud, kui Capitals siit vastasseisust edasi läheb, aga maha ei maksa neid siiski kanda. Igal juhul on oodata tulevärki, sest koos on liiga kõige ründehimulisemad satsid.

Tampa Bay Lightning vs Toronto Maple Leafs: play offide suurim ennustatav maiuspala

Vot, see on play offide suurim ennustatav maiuspala! Valitsev Stanley karikavõitja versus 105- aastase ajaloo ühes parimas vormis Leafs.

Leafsi selle hooaja tugevusest annab aimu fakt, et 13 Toronto Maple Leafsi mängijat tegid oma karjääri punktirekordid just sellel põhihooajal (Auston Matthews, Mitchell Marner, William Nylander, Michael Bunting, Alexander Kerfoot, Pierre Engvall, Ilya Mikheyev, David Kämpf, Timothy Liljegren, Justin Holl, Rasmus Sandin, Ilya Lyubushkin ja Nick Abruzzese). See näitab, et Toronto on oma meeskonda edukalt kõikidel liinidel tugevdanud ja seda on neil nüüd hädasti vaja.

Ilmselt põhihooaja statistika ei huvita, samuti Auston Matthewsi Maurice Richard karikas kuuekümne visatud värava eest ei maksa midagi, kui sõelmängudes esimesest ringist edasi ei saada. Kuuendat hooaega järjest on Leafs jõudnud play offi ja kordagi pole suudetud esimese ringi vastast alistada. Eriti piinlik oli eelmise hooaja avaringi allajäämine Montreal Canadiensile.

Nüüd, nagu kiuste, on vastu tulnud kaks järjestikkust aastat Stanley karikat enda käes hoidnud Tampa Bay Lightning. Saatus nöögib! Igal juhul peavad oma asja õigesti tegema Matthews ja Mitchell Marner, liiga ühed paremad skoorijad, kes eelmise aasta play offis suutsid esimeses ringis kahepeale ainult ühe värava visata.

Ja meestel on müür vastas, Tampa väravavaht Andrei Vasilevsky on NHLi absoluutne koorekiht. Niigi kõrget taset on Vasilevsky suutnud play offides veelgi tõsta. Kahe viimase play offi statistikas on tema selja taha toimetatud keskmiselt kõigest 1,9 väravat - näib nagu poleks tõsist vastast olnudki. Võrdluseks on NHLi põhihooaja parimal, NY Rangersi Igor Sesterkini supernumber GAA 2,07.

Ülesande kõrgusest annab ehk mõõtu ka Tampa ja Toronto viimane kohtumine, kus Toronto tambiti mutta võiduga 8:1. Üldse on Bolts viimastes mängudes kütnud korralikke saunasid, põhihooaja parim, Florida, pidi alla vanduma 8:4. Steven Stamkos, meeskonna liider, vormistas ka viimases mängus Islandersi vastu kübaratriki, lisaks pingilt võtta Nikita Kucherov, Alex Killorn ja NHLi paremaid kaitsemängijaid Victor Hedman.

Väga raske ennustada, viimaste mängude valguses on väike eelis Tampal, aga kaastundest panen oma panuse Torontole, seitsmest katsest ühel võiks ju esimesest ringist edasi saada. Kui see peaks juhtuma, siis võib isegi veidi anda lootust, et kuulsusrikka klubi 13 Stanley võidule võib salaja hakata lisa lootma - oodatud on 55 aastat, sest viimane karikas on aastast 1967. Spordiennustuse statistikat saab jälgida siin.

Boston Bruins vs Carolina Hurricanes: millega võiks Bruins üllatada?

Boston on justkui salaja hiilinud sõelmängudele, kuna hooaja esimeses pooles kippus mäng logisema. See eest tuli Bruins teises pooles pildile ja hooaja lõpp on olnud tugev. Viimasest kümnest mängust kuus võitu ja umbes selliselt on hooaja teine pool ka kulgenud. Aga siin on vastas Metropolitan divisjoni võitja ja põhihooaja 3. meeskond. Omavahelised mängud on olnud Bruinsile hävitavad kaotused 0:3, 1:7 ja 0:6 - mitte midagi ilusat.

Võib-olla ei jäänud Bruinsi valus seeria vähese üritamise taha, sest Frederik Andersen tõrjus nende kohtumiste käigus 99st pealeviskest 98. Hoolimata Davis Pastrnaki ja Brad Marchandi toodud punktidest, pole neid Carolina vastu tulnud. Pastrnak on küll Canesi vastu söödupunkti saanud Patrice Bergeroni väravale, aga enesekindluse jaoks on seda liiga vähe.

Üldiselt ongi Bruinsi tugevus Marchand, Pastrnak, Bergeron kolmiku ründemäng, millele lisandub sel hooajal heas hoos Charlie MacAvoy. Väravasuul seisvad Jeremy Swayman (5) ja Linus Ullmark (7) on kindlasti tiimi tugevamaid osi, aga vastas on samuti põhihooaja väravavahtide TOP 10 duo Frederik Andersen (2) ja Antti Raanta (8).

Carolina jaoks ongi kõige suuremaks küsimärgiks väravavahtide vorm. Antti Raanta oli küll põhihooaja viimases mängus jääl ja loodetavasti on vigastus ületatud, kuid Andersen on alates 16. aprillist vigastatute nimekirjas ja nii on hetkel teiseks väravavahiks ruuki Pyotr Kochetkov.

Carolina on hoolimata väravasuud ähvardavatest probleemidest siiski superhoos, põhihooaeg tõi kaasa aegade suurima võidetud mängude (54) ja punktisaagi (116), lisaks järjestikkuste võitude rekordi (9) ja hooaeg lõpetati samuti kuue järjestikkuse võiduga.

Meeskonna punktiliider on Sebastian Aho, kelle järel hoolitsevad skooride eest Andrei Svechnikov ja Teuvo Teravainen, aga Canes pole sats, kes puhkaks liidrite tööl, sest skoorima on võimelised kõik viisikud ja kõikidelt positsioonidelt. Selgelt eelistan enesekindlalt mängivat Carolina Hurricanesi ja jään huviga ootama, mis relvadega astub Bruins neile vastu.

Pittsburgh Penguins vs New York Rangers: kogemus vs sädemed

Pittsburgh on samuti nagu Bruins oma hooaega üle kändude alustanud tiim. Abiks on vigastustest võitu saanud staarmängijad nagu Sidney Crosby ja Evgeni Malkin. Pingviinide tugevus ongi kindlat hooaega tegevad põhimängijad, juba mainitute kõrval näiteks Jake Guentzel, Kris Letang, Bryan Rust, Jeff Carter.

Palju loodetakse algavas seerias abi üleminekuakna sulgumise eel Anaheimist hangitud Rickard Rakell'ist, snaiprist kes on Pittsburghi eest seni 19 mänguga kogunud 13 punkti. Kui mees uue tiimiga lõplikult kokku sulab, siis eeldused lubavad veel palju rohkemat. Kõige hõredam on seis väravas, sest esikinda Tristan Jarry aprilli alguses murtud jalg lähiajal terveks ei saa ja küsimärgiks on, kas Casey DeSmith ja appi toodud Louis Domingue suudavad värava sulgeda.

Vastas on tulevärki, Artemi Panarin, Mika Zibanejad ja Chris Kreider tulevad võrkude sahisedes ja just viimane, Chris Kreider, kelle 52 väravat on NHLi põhihooaja kolmas tulemus. Suur, tugev ja teravas vormis ääreründaja on kindlasti playoffideks justkui loodud kombinatsioon. Omavahelistest kohtumistest sel hooajal võitis esimese napilt 1:0 Pittsburgh, aga ülejäänud kolm on kindlalt Rangersile kuulunud, kokkuvõttes väravate vahe Rangersi kasuks 11:4.

Pittsburghi peamine probleem on, kas leitakse üles võti, mis New York Rangersi värava avab? Igor Shesterkin on läbi hooaja pannud parimaid väravakütte nutma, põhihooaja parima väravahi tiitel on taskus ning tõrjeprotsent (935) ja keskmiselt sisselastud väravate arv (GAA 2,07) on täiesti klass omaette. See on selline müür, millest üleronimiseks peab kaitse armutult üle mängima, aga isegi selles osas on Rangersil vastused olemas. Alates läinud hooaja Norrise karikavõitjast, Adam Fox'ist, kes on ka selle põhihooaja kaitsjate TOP 3 nimi.

Üldiselt on Rangers kõikide oluliste statistiliste näitajate poolest Penguinsist üle, sealhulgas on tänu juba mainitud ründevõimsusele tegemist NHLi ühe parema ülekaalumeeskonnaga, millele vastuseks on Teraselinna vähemusmäng NHLi kolme parema seas.

Nüüd jääbki üle küsida, kumb väljub võitjana, kas sädemeid täristav New York Rangers või kogenud Pittsburgh Penguins? Minu panused on Rangersil, kus tundub, et kõik pusletükid on paigas, aga vanameistrid Crosby ja Malkin on varemgi tõestanud, et kavalate rebastena leiavad lahendusi kus seda kõige enam tarvis on.

OlyBet on NHLi ametlik partner ning mängude spordiennustusel saab hoida silma peal ja panustada oma lemmikule OlyBet spordiportaalis.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid