Kui Paidel on meistrivõistlustel sisse tulnud mitmeid libastumisi ja 11 vooruga on saadud neli kaotust, siis karikasarja poolfinaaliks oldi hästi valmis.

„Sõnum võistkonnale oli see, et peame tegema oma asja ja sellesse uskuma. Samamoodi jätkates saame ühel heal päeval ka teenitud tasu,” tõdes Paide meeskonna peatreener Karel Voolaid, et tehtud töösse on kogu aeg usk säilinud.

Finaalivastase ootel

„Kui näiteks teise poolaja keskpaigas olime võistkonnana raskustes, siis lisaaja algus näitas, et meeste energiavarud on hästi taastunud. See on ka treenerile hea signaal, et oleme treeningprotsessis asju õigesti teinud. Me ei vajunud põlvili maha ja meid ei surutud ära. Meil oli jõudu ja jaksu. Kumbki meeskond ei suutnud kohtumise jooksul palju olukordi luua. Oli klassikaline karikamäng, kus suuri riske ei võetud. Samas ei lastud ka. Kui vastane üritas, siis pandi kõik väljakule. Tüüpiline karikamäng,” iseloomustas Voolaid poolfinaali kulgu.

Paide jaoks on karikasarjas tänavu palju kaalul. Nimelt on karikasarjas mängus eestlaste kolmas eurokoht. Eelolevaks suveks on FCI Levadial olemas pääse Meistrite liiga eelringi. FC Flora alustab mängudega Konverentsiliigas. Praegu ongi lahtine eestlaste teine esindaja Konverentsiliigas. Kuna Levadia ja Flora on koduses karikasarjas konkurentsist langenud, siis pääseb kolmandana Euroopasse tänavune karikavõitja. Rahaliselt tähendab see klubile minimaalselt 200 000 eurot.

Karikasarja teine poolfinaal peetakse 15. mail. Vastamisi lähevad seal Nõmme Kalju ja Narva Trans. „Mängu eel ei olnud meeskonna sees finaalipääsmest juttu. Tagantjärgi saab tõdeda, et finaalis on kõik asjad meie endi kätes. Spordis on see alati hea, kui asjad on enda kätes. Nüüd ootame põnevusega omale vastast,” lisas Voolaid.

Paide edasipääsu finaali otsustas lõpuks Henrik Pürgi eksimus penaltiseerias. Eelnevalt oli Flora poolel eksinud ka teine keskkaitsja Joonas Tamm. Paide ainsaks eksijaks oli Andre Frolov. Taaskord sai kinnitust vana tõde, et penaltiseerias saadab enamasti edu meeskonda, kes alustab löömist. Statistika annab alustaja võiduprotsendiks suurusjärgus 60 protsenti.

„Asja sees olles otseselt niimoodi ei tunneta, et alustajal oleks eelis. Millegipärast ta nii aga on, et alustajal on mingis mõttes lihtsam. Eriti olukorras, kus esimene mees õnnestub. See paneb kohe järgmisele surve peale. Midagi seal on,” tunnistas Flora juhendaja Jürgen Henn.

Henn tõdes, et hooaja esimeses murumängus ei olnud kvaliteet veel soovitud tasemel. „Esimesel poolajal jõudsime headesse kohtadesse, kuid muru ei ole veel sellises konditsioonis, mis soosiks ilusat ja voolavat jalgpalli. Oli näha, et mõlemal poolel põrkas pall otsustavatel momentidel eest ära.”

Kohtutakse kohe uuesti

Flora juhendaja andis poolfinaalis mitmele tavapärasele põhimehele ka puhkust ning nii alustasid pingilt näiteks Michael Lilander, Konstantin Vassiljev ja Rauno Alliku. „Mõningad mängijad vajasid puhkust. Näiteks Lilander on väga palju minuteid mänginud. Alliku on ka viimasel ajal järjest palju mänginud. Olukord natuke sundis mõningatele meestele puhkust andma,” põhjendas Henn.

Juba pühapäeval on samad meeskonnad uuesti vastamisi. Sel korral meistrivõistluste 12. vooru kohtumises. „Nüüd puhkame ja vaatame mängu üle. Kuna aega on vähe, siis suuri muutusi teha ei jõua ja tõenäoliselt ei olegi vaja,” sõnas Henn.

Voolaid rõõmustas samas, et tema põhimehed on vigastustest paranenud ja saavad taas meeskonda aidata. „Suuri muresid praegu ei ole. Mõned väikesed asjad on, kuid põhituumik on korras. Alati muretsen aga ka teiste mängijate pärast. Selgroog ja tuumik on praegu terved.”