Mägise avaetapi võitis Luksemburgi rattur Mathieu Kockelmann (2:36.14), kes edestas grupifinišis taanlast Frederik Lykket ja portugallast Antonio Morgadot. Pajuril tuli 100 meetrit enne finišijoont kett maha, mis rikkus tema võiduvõimalused. Üheksas koht oli mullu samal velotuuril juba ühe etapivõidu pälvinud Pajuri jaoks pettumuseks. Ragilo ületas lõpujoone 13. positsioonil.

„Ma kartsin, et avaetapp on raskem. Eelmisest aastast mäletan, kuidas kannatasin ja maha jäin. Sel aastal olid asjad teisiti ja mäed ei olnud enam midagi ülejõu käivat,“ rääkis Pajur etapi järel. „Jaksasin ilusasti esimestega mäed üle tulla ja olin enda finišiga enesekindel. Viimasel kilomeetril olin ideaalsel positsioonil. 200 meetrit enne lõppu hakati sprintima ja ma juhtisin seda finišiheitlust, ent kahjuks 100 meetrit enne lõpujoont lendas mul kett maha, kuna finiš oli munakivil ja tee raputas. Mis teha – tehnikasport. Olen ikka pettunud, sest võit oli käega katsutav. Järgmistele etappidele saan enesekindlalt peale minna, sest vorm on olemas.“

Teised eestlased lõpetasid grupis, mis kaotas võitjale kaheksa minuti ja 54 sekundiga. Lauri Tamm sai 66., Aaron Aus 67., Oliver Rüster 68. ja Oskar Küüt 76. koha.

Sõidu käigus elas peagrupp üle ka ärevad hetked, kui esimeste ratturite nina alt jooksis üle tee 11 kitse:

Reedel on Rahutuuril kavas 11,2-kilomeetrine temposõit ning 57-kilomeetrine grupisõit. Mitmepäevasõit lõpeb pühapäeval.