Soome jäähokiliit otsustas esmaspäeval, et järgmisel hooajal KHL-is mängivaid hokimehi enam Soome koondisse ei kutsuta.

Viimastel päevadel on Venemaa meedia selle otsuse peale kihama hakanud ja lennutanud soomlaste suunas palju kriitikanooli. Näiteks tekitas KHL-i klubi Jekaterinburgi Avtomobilist segadust oma kodulehel avaldatud uudisega, kus teatati, et järgmiseks hooajaks on lepingud sõlmitud kolme Soome mängijaga. Nendeks olevat väravavaht Juha Metsola, kaitsja Jyrki Jokipakka ja ründaja Miro Aaltonen.

Nimetatud Soome kolmik on öelnud, et nad sõlmisid oma endiste KHLi koduklubidega lepingud enne 24. veebruaril alanud Ukraina sõda ning neil pole mingit kavatsust järgmiseks hooajaks KHL-i naasta. Avtomobilisti lepingutest ei tea nad midagi.

Soomlasi on nüüd teravalt kritiseerinud endine tipphokimängija Aleksandr Koževnikov.

"Ära tule, kui sa ei taha. Milles siin probleem on? Soomlastega arvestati, aga nüüd ei taheta tulla," rääkis 63-aastane Koževnikov RB Spordile antud intervjuus.

"Kokkuvõttes pole neil siin midagi teha. Aga siis, kui nad oma kodudesse tagasi jõuavad, hakkavad nad meie riiki, kus nad raha teenisid, poriga loopima. Mida te selle peale ütleksite, kaabakad ja pätid," lisas hokikuulsus kurjalt.

Koževnikovi sõnul peaksid KHL-i klubide bossid hoolikalt läbi mõtlema, kas nad peaksid üldse välismängijatega lepinguid sõlmima. Soome hokimängijaid võrdles ta aga lasteaialastega, kes ise pükse vahetada ei oska.

"Soomlastega on alati ainult probleemid, nad on nagu lasteaialapsed, kes pissivad püksi. Kui nad ei taha tulla, ärgu tulgu. Lõppude lõpuks ärrituvad nad alati kõige peale ja kardavad kõike. Nad ei ole mehed, muud ei saa nende kohta öelda," põrutas kaks olümpiakulda ja ühe maailmameistritiitli võitnud Koževnikov.

Ilta-Sanomat kirjutab, et peamiselt valitsuse kontrolli all oleval Vene meedial on praegu käimas suur kampaania Soome ja soomlaste kritiseerimiseks, mis on vähemalt osaliselt seotud Soome kavatsusega NATO-ga liituda.

Jaga
Kommentaarid