Saksamaa Sky Sporti teatel uurivad venelased võimalusi, kuidas Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) sel nädalal kinnitatud sanktsioonide korral oma vutielu ümber korraldada. Väidetavalt kaalutakse tõsiselt Aasia jalgpalliliiduga ühinemist.

Sky Sport tsiteerib endise profipoksija ja Vene Riigiduuma saadiku Dmitri Pirogi intervjuud Matš TV-le.

"Ma arvan, et on aeg tõsiselt kaaluda Aasia jalgpalliliiduga ühinemist," ütles ta, lisades, et pole teada, kui kaua Venemaa isolatsioon Euroopa jalgpallis kestab.

Aasia katuseorganisatsiooniga ühinemist ei poolda aga endine Nõukogude Liidu spordifunktsionär ja FIFA asepresident (1980-1996) Vjatšeslav Koloskov, kes peab sellist liigutust "Venemaa jalgpalli surmaks" ning arvab, et sellisel juhul poleks venelastel "enam kunagi Euroopa jalgpalliperre asja".

Riiklike jalgpalliliitude konföderatsiooni vahetus on küll harukordne, kuid mitte midagi ennenägematut. 1990-ndate alguses tuli Iisrael Aasia jalgpalliliidust UEFA-sse ning 2006. aastal liikus Austraalia Okeaania tsoonist Aasiasse.

Aasia jalgpalliliiduga ühinemine tähendaks, et Venemaa koondis hakkaks mängima Aasia meistrivõistlustel ning nende klubid Aasia erinevates võistlussarjades.

UEFA otsustas esmaspäeval, et Venemaa ei pääse sel suvel toimuvale naiste EM-finaalturniirile ning Venemaa klubid ei saa järgmisel hooajal osaleda üheski UEFA võistlussarjas. Samuti on tühistatud Venemaa soov kandideerida 2028. või 2032. aasta EM-i korraldajariigiks.

Jaga
Kommentaarid