Iga Eesti jalgpallihooaeg jõuab kord punkti, kus kohtunike vastuolulisi kuhjub mingi kriitilise piirini, treeneritel viskab otse-eetris „ventiili pealt” ja vilemehed on mõnda aega rambivalguses, kuni õhk jälle puhtamaks räägitakse.

Pühapäeval pidas ETV otse-eetris pika tiraadi kohtunike kallutatusest maha Tartu Tammeka peatreener Miguel Santos. Portugallase jaoks osutus päästikuks olukord, kus Flora kaitsja Henrik Pürg põrkas karistusala lähistel kokku Tammeka ründaja Kevin Mätasega, mida kohtunik Kristo Tohver ei pidanud vea vääriliseks. Minut hiljem tõmbas Reio Laabus kollase kaardi vääriliselt teisel pool väljakut maha Rauno Alliku ja Konstantin Vassiljev vormistas karistuslöögist Flora 3 : 2 võiduvärava.

„Meil oli võimalus üks-ühele olukorraks, aga ei midagi! Nad ei näe! Kohtunik tuli hiljem minu juurde vabandama ja ütles, et ei pannud seda tähele. Tammeka kasuks ei näe keegi midagi. Aga Flora, Levadia, Paide ja Nõmme kasuks nad näevad! Ja näevad palju!” põrutas Santos, kes süüdistas kohtunikke süsteemselt esineliku klubide kasuks vilistamises.

Täna otsustab EJL-i distsiplinaarkomisjon Santose karistuse. Eile kohtus liidu arendusdirektor Mihkel Uiboleht nii treeneri kui ka Tammeka tegevjuhi Kristjan Tiirikuga.