Sõja puhkedes oli 26-aastane Wallmark esimene Rootsi hokimees, kes lepingu lõpetas ja KHList lahkus.

"Olin riigis, mis alustas ebaseadusliku sõja. Peas liikusid igasugused mõtted. Arutlesin, kas mul on siin tõesti turvaline olla. Klubil (CSKA-l – toim) on ka tugevad sidemed Venemaa valitsusega ja ma ei tahtnud selles osaleda. Minu pere oli Rootsis juba oma ööune kaotanud. Tahtsin lihtsalt lahkuda," tunnistas Wallmark SVT-le.

Kuigi rootslane kaotas lepingu lõpetamisega miljoneid Rootsi kroone, ei pea ta seda üldse oluliseks. "Arvestades, mida Ukraina pered selle sõjaga kaotavad ja neid õudusi, mis neid seal ootavad, on minu ohver kõige sellega võrreldes väga väike. Tegelikult pole millestki isegi rääkida," ütles Rootsi hokimees.

"Ma ei lähe sinna (Venemaale – toim) enam kunagi. Ma võin seda lubada. Nüüd on aeg sõjale vastu astuda," rõhutas Wallmark.

Kui Wallmark otsustas CSKA-st koheselt lahkuda, siis tema koondisekaaslased Adam Reideborn ja Klas Dahlbeck mängisid hooaja lõpuni ning tulid CSKA-ga KHL-i meistriks. Wallmark ei soovinud SVT-le oma endiste meeskonnakaaslaste teemat kommenteerida.

Wallmark, kes on hetkel vabaagent, on varem mänginud ka NHL-i klubides Carolina Hurricanesis, Florida Panthersis ja Chicago Blackhawksis.

Jaga
Kommentaarid