Tartu kaotas avaveerandi 17:20, kuid pääses poolajavileks juhtima 43:35 ja oli kolmanda perioodi lõpuks ees 65:53. Viimsi jõudis kaks minutit enne lõpusireeni veel korraks kahe punkti kaugusele (70:72), ent sealt edasi mängisid kindlamalt külalised.

Kõige rohkem platsil rassinud (31 minutit) Braxton Huggins tõi Tartu meeskonna parimana 22 punkti, andis neli korvisöötu ja neli lauapalli. Emmanuel Wembi sai kokku kaksikduubli 14 punkti ja 11 lauapalliga. Adomas Drungilas lisas 12 punkti ja üheksa lauapalli, lõpus tähtsad vabavisked tabanud Märt Rosenthali arvele kogunes 14 punkti ja kolm korvisöötu.

Viimsi resultatiivseimana sai Karl Johan Lips kirja 22 punkti ja seitse lauapalli. Võrdselt 12 punkti peale jäid Rolands Zakis, Tyler Roberson ja kõik oma punktid neljandal veerandajal toonud Devin Harris.

Tartu peatreeneri Nikolajs Mazursi hinnangul mängisid mõlemad meeskonnad hea mängu. „Mõlemad meeskonnad näitasid play-offide väärilist mängu. Suutsime täna rahulikumaks jääda ja oma tegemisi paremini kontrollida. Publikule on sellised mängud kindlasti maiuspala. Aga seeria võitmiseks on vaja kolme võitu ja seda kolmandat me läheme kolmapäeval kodusaalis püüdma,“ sõnas Mazurs.

Kolme võiduni peetavas veerandfinaalseerias on nüüd seis 2:1 Tartu kasuks. Seeria neljas mäng on juba kolmapäeval, 4. mail Tartus. Vajadusel peetakse viies mäng päev hiljem, 5. mail taas Viimsis.

Mäng täispikkuses:
Fotogalerii: