28-aastane Lehtonen ja tema agent Mika Rautakallio selgitasid Iltalehtile, miks hokimängija erinevalt mitmetest kaasmaalastest ja ka Eesti koondise liidrist Robert Roobast Venemaalt juba varem ära ei tulnud.

Peamine põhjus oli selles, et Lehtonenil oli KHL-i kõige suurem leping ja pärast seda hooaega oli kontrahti järel veel kolm aastat.

"Hakkasime SKA-ga läbirääkimisi pidama kohe pärast seda kui Venemaa Ukrainale kallale tungis. Selgus, et klubist omavoliline lahkumine oleks tähendanud enam kahe miljoni euro suurust trahvi. Play-off'ide ajal jõudsime klubiga kokkuleppeni, et kui Mikko hooaja lõpuni mängib, on SKA nõus lepingu tühistama. See oli ka põhjus, miks ta Venemaal nii kaua edasi mängis." rääkis Rautakallio.

Lehtoneni sõnul olid viimased kuud tema jaoks väga ebamugavad.

"Mõtlesin kogu aeg, et ma ei taha siin olla. Pole hea tunne elada riigis, mis alustas sõda. Oleksin tahtnud samamoodi Venemaalt lahkuda nagu paljud teised välismängijad," ütles Lehtonen.

"On šokeeriv, mida Venemaa Ukrainas teeb. See on andestamatu. Selliseid asju ei tohiks kunagi juhtuda. Võiksin kasutada vängemaid sõnu, aga usun, et minu positsioon on selge," lisas ta.

Jaga
Kommentaarid