"Täna ei räägi ma mängust, vabandust. Räägin faktidest. Pärast 11 kohtumist on meie vastu määratud penalti mängus Floraga, Paidega ja Kaljuga. Meie kasuks ei antud aga penaltit Kalevi, Nõmme ja Paide vastu. Selgeid penalteid!" alustas portugallane oma tiraadi.

"Kohtunikud ei austa Tammekat ja ei anna Tammekale penalteid. Levadia vastu saime punase kaardi, mida poleks pidanud olema. Aga kohtunik määras selle ilma hetkekski kahtlemata.

Meil oli võimalus üks-ühele olukorraks, aga ei midagi! Nad ei näe! Kohtunik tuli hiljem minu juurde vabandama ja ütles, et ei pannud seda tähele. Tammeka kasuks ei näe keegi midagi. Aga Flora, Levadia, Paide ja Nõmme kasuks nad näevad! Ja näevad palju! Nägite ju viga, mille sai Flora enne kolmandat väravat. Meil oli sarnane olukord, aga ei mingit viga.

Me treenime ja näeme vaeva, et Tammeka oleks nädalavahetuseks parimas vormis. Teeme seda alandlikult, ei kritiseeri kedagi, ei võta kellegi kallal. Aga me tahame ka austust! Mu mängijad tahavad austust! Mu töö väärib samamoodi austust nagu teiste treenerite töö.

Siis ma analüüsin Eesti jalgpalli. Me ei ole – meie, sest ma olen siin ja olen juba natuke nagu eestlane –, maailmas 100 parima seas. Me loome siin illusioone nelja suurklubi jaoks! Neil on illusioon, et nad saavad mängida, sest omavad alati kohtunike toetust. Siis me läheme UEFA võistlustele ja enam ei ole seal Eesti meeskondade jaoks lihtne mängida. Muidugi mitte, sest UEFA võistlustel ei eelistata kedagi!

Ma ei taha, et keegi soosiks Tammekat! Ma tahan, et meiega käitutaks õiglaselt! Küsin ainult õiglust! Aga see, pärast 11 mängu, on raske. Me üritame. Eelmises mängus Levadia vastu kaotasime 1 : 0. Levadia mängijad tegid nurgas bloki, teine mängija tuli ja lõi värava. Ma räägin lihtsalt faktidest. See on InStatis ja internetis olemas. Ma ei mõtle midagi välja. Täna see viga, mis andis Florale kolmanda värava. Võime selle üle arutleda.

See on raske. Meil on 11 punkti. Teised meeskonnad peaksid meilt punkte võtma, aga ei, kohtunikud jätkavad meie mitte austamist ja teevad selle üha raskemaks.

Kui aus olla, siis olen pärast 11 mängu väsinud. Võtsin täna jälle kollase kaardi. See oli õiglane. Aga ma olen sellest väsinud, et ei tunne väljakul austust. UEFA ütleb kogu aeg kohtunike käistel "respekt", aga vahel ma seda ei näe.

Mängust rääkides, siis Flora on väga hea meeskond, aga me sundisime nad täna vahepeal väga koledalt mängima. Jah, sest tegime head pressingut ja oleme hästi töötanud. Ent siis pärast seda kohtumist läheb Flora koju kolme punktiga ja Tammeka läheb koju nulli punktiga.

Seda on mängijatele riietusruumis raske selgitada, sest kohtunikud ei tule meie riietusruumi ütlema, et meil on kahju, tegime mõned vead ja te kaotasite. Ei, mina pean seda tegema. Mõnikord on raske neile näkku vaadata ja nendega rääkida. Raske on näha neid väljakult nulli punktiga lahkumas pärast seda, mida olime teinud.

Miks? Sest kohtunikud tulevad siia ja annavad Florale kõik, mida nad soovivad. Kohtunikud tulevad siia ja annavad kõik Levadiale. Paide vastu sama asi, Nõmme vastu sama asi! Mis see on? Mida te jalgpallilt tahate? Mida te tahate? Te peate seda küsima! Sest ma tulen riigist, mis ei ole perfektne, aga vähemalt kui suured meeskonnad peavad kaotama, siis nad kaotavad. Neid ei aidata kohtunike poolt. Ja siis me näeme neid UEFA võistlustel, kus Portugal on kahe võistkonnaga Euroopa 16 parima hulgas. Miks? Sest neid ei aidata! Tuleb võidelda!

Siin peaksid Flora, Levadia, Nõmme, Paide samamoodi võitlema, mitte kohtunike abi otsima! Ma olen väsinud, täiesti väsinud. Pärast 11 mängu on seda kõike liiga palju.

Vabandust, aga ma olen aus! Ma ei suudaks siit lahkuda, ilma et ma oleks aus."