Vaid nädal tagasi pakkusid Eesti kaks parimat klubi käsipallisõpradele suurepärase etenduse Balti liigas. Siis alistas Viljandi HC kodusaalis Põlva Serviti 28:21 (14:9). Pühapäeval Mesikäpa halliski oli mõlemal meeskonnal sarnaselt Balti liiga finaalile korralik toetus tribüünidel, sest Põlvasse oli sõitnud ka suurem grupp Viljandi fänne.

Anatoli Tšezlov avas kodumeeskonna poolelt mänguskoori esimesel minutil, ent järgmist väravat tuli oodata kuni täis hakkas tiksuma kaheksas minut. Mõlema võistkonna kaitsemüürid tundusid läbimatutena, viskele saamisega oli raskusi ja väravavõrgud rippusid puutumatult.

Oma osa oli kahtlemata ka kahel kogenud mehel postide vahel, sest nii Rasmus Ots kui ka Eston Varusk peatasid vastase karistusviske. Henri Sillaste viis Serviti kümnendal minutil 3:0 juhtima ja uskumatu küll, aga Viljandi jõudis avaväravani kui mängukell näitas 11:40.

Mikk Varik vähendas kiirrünnakust vahe 15. minutil minimaalseks, siis hakkas Serviti peatreener Kalmer Musting väravavahti asendama seitsmenda väljakumängijaga. Ruumi tekkis nii tagaliinis kui ka joonel ja Ülljo Pihuselt tuli 5:2. 20. minutil tegi Kristo Voika seisuks 7:4, ent järgmised kümme minutit kuulusid Servitile skooriga 5:1.

Täiesti pidurdamatus hoos oli Sillaste, kes viskas 12:5 lõppenud avapoolajal kaks väravat rohkem kui kogu vastasmeeskond, tabades karistusviskeid ja realiseerides kiirrünnakuid. Teinegi 11-kordne Eesti meister ehk Varusk näitas hiilgavat vormi ja 38-aastase puurivahi arvel oli juba üheksa tõrjet.

Teine pooltund algas närviliselt ja vigaderohkelt. Viljandil oli mitmeid häid väravavõimalusi, aga Varuski superpäev jätkus. Tõnis Kase pommitas teisel pool platsi kolm väravat järjest ja 37. minutil oli Serviti ees 16:6. Põlvalased said mitu kaheminutilist karistust, kuid ei aidanud mulke seegi.

Omakorda vähemusse jäädes ei suudetud tiitlikaitsjat rünnakul peatada ning 48. minutil tabas Varul seisuks 22:9. Paaril korral sai Viljandi vahe 11 värava peale, kuid 2022. aasta esimene kaotus tuli värskele Balti liiga tšempionile üha lähemale.

Lõpuvile kõlades olid Serviti võidunumbrid 28:16 ning nii tõusti Viljandiga võrdsete punktide peale ja uueks liigaliidriks tänu paremale väravate vahele omavahelistes mängudes. Kümne päeva pärast on meeskonnad viimast korda sel hooajal vastamisi, ka siis kohtutakse Põlvas.

Avapoolaja üks sangareid Sillaste teisel pooltunnil väravalisa ei saanud, aga oli siiski kohtumise parim seitsme tabamusega. Varul ja Kase lisasid põlvalaste kasuks viis väravat, Viljandil tabasid Mikk Varik ja Hendrik Koks kolm korda.

Järgmised mängud meeste meistriliigas:

4.05. 19:00 Viljandi HC – HC Tallinn (Viljandis)

4.05. 19:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Raasiku/Mistra (Kehras)

5.05. 19:00 SK Tapa – Põlva Serviti (Tapal)

8.05. 17:00 HC Tallinn – SK Tapa (Kalevi spordihallis)