Et meie rahvusmeeskonna peatreener Fabio Soli on jätkuvalt seotud Itaalia kõrgliiga mängudega, täitis täna peatreeneri kohuseid Oliver Lüütsepp, vahendas volley.ee.

Lüütsepp saatis algkoosseisus platsile Aleksander Eerma, Mihkel Varblase, Kevin Saare, Stefan Kaibaldi, Marx Aru, Alex Saaremaa ja libero Cris Karlis Lepa. Mänguaega teenisid täna kõik nimekirjas olnud mehed, vaid Albert Hurt sai puhkepäeva.

Oliver Lüütsepa sõnul said treenerid mängust vajaliku tagasiside. “Täna proovisime anda rohkem mänguaega neile, kes eile said vähem platsile ja kelle roll on koondises väiksem. Tegime palju vahetusi ja see lõi ka rütmi üsna segamini, aga saime see-eest rohkem tasavägiseid geimilõppe mängida, mis on hea. Ka ukrainlased tegid täna südikama etteaste, kui eile. Saime neist mängudest vajaliku tagasiside, et edasi toimetada,” sõnas Lüütsepp.

Täna kasutati tavapäraselt temporündajana tegutsevat Varblast esmakordselt diagonaalis. “Varblane on veel vähe saanud sel positsioonil harjutada – trennis on ta rohkem tempos olnud – aga tahtisme teda mänguolukorras näha. Saime aru, et temaga on võimalik sel suunal töötada, aga eks tööd tuleb palju teha. Nuputame, kuidas edasi.”

Eesti meeskonna resultatiivseimaks kerkis täna neljas geimis mänginud Timo Lõhmus, kes panustas 12 punkti (+3). 10 punkti (+9) jäi Mihkel Varblase arvele, 9 silma (+5) lisas Alex Saaremaa ja 7 punkti tõid nii Kevin Saar (+2) kui Rasmus Meius (+2). Ukraina esinduse kasuks tõi koguni 30 punkti (+17) Danilo Uryvkin.

Vastuvõtul ja rünnakul näidati sarnaseid tulemusi, kui Eesti vastavad näitajad olid 50% ja 40%, Ukrainal 49% ja 41%. Servijoone tagant said mõlemad võrdselt 7 punkti, eestlased eksisid 16 ja ukrainlased 24 servil. Blokis oli 17 vs 10 parem Ukraina.

Järgmised kontrollmängud enne Euroopa Kuldliigat peetakse samuti Tartu Ülikooli spordihoones 12. ja 13. mail kell 18.00, mil vastaseks on Ukraina meeste koondis.

Eesti koondise koosseis mängude Ukraina U22 koondisega:

Sidemängijad: Markkus Keel, Aleksander Eerma.

Diagonaalründajad: Jan Markus Üprus, Markus Uuskari, Valentin Kordas.

Nurgaründajad: Albert Hurt, Kevin Saar, Rasmus Meius, Stefan Kaibald, Timo Ander Lõhmus.

Temporündajad: Alex Saaremaa, Marx Aru, Mihkel Varblane, Sten Perillus.

Liberod: Silver Maar, Cris Karlis Lepp.