28-aastane Embiid sai vigastada idakonverentsi esimese ringi play-off'i seeria kuuenda mängu lõpus, kui tema kaasmaalane Pascal Siakam (Toronto Raptors) tegi ründevea ja tabas küünarnukiga Embiidi. Sel hetkel jäi mängu lõpuni neli minutit ja Philadelphia edu oli ligi 30 punkti. Mingil põhjusel polnud treener Doc Rivers oma parimat mängijat siiski puhkama võtnud.

4:2 võiduga edasi pääsenud Philadelphiat ootab teises ringis ees esimese asetusega Miami Heat.

Embiidil on sama vigastus olnud ka varem, hooajal 2017/2018 läks katki tema vasak silmakoobas. Toona käis ta operatsioonil ja mängupausi pikkus oli 22 päeva. Kas ka seekord on vaja lõikusele minna, pole veel otsustanud.

Eelmisel hooajal põhiturniiri kõige väärtuslikuma mängija valimisel teise koha saanud ja tänavugi vähemalt esikolmikusse pääsev Embiid polnud viimastes mängudes niigi täisjõus, sest tema parema käe pöidlal avastati sidemete vigastus.

Põhihooajal oli Embiid NBA skoorikuningas. Ta viskas keskmiselt 30,6 punkti, võttis 11,7 lauapalli ja andis 4,2 korvisöötu. Play-off'i esimeses ringis olid tema keskmised näitajad 26,2 punkti, 11,3 lauapalli ja 2,3 söötu.

Mullu mängis 218 cm pikkune Embiid play-off'is katkise põlvemeniskiga, hooajal 2018/2019 võitles ta otsustavate mängude ajal haigusega ja kaks esimest aastat (2014-2016) jäid tal NBA-s jalatraumade tõttu üldse vahele.

***

Ööl vastu laupäeva said NBA-s selgeks kõik teise ringi paarid. Läänekonverentsis teist asetust omav Memphis Grizzlies oli võõrsil 116:108 üle Minnesota Timberwolvesist ja Memphis võitis seeria 4:2.

Teise ringi paarid:

Idakonverents

Miami Heat (1. asetus) - Philadelphia 76ers (4.)
Boston Celtics (2.) - Milwaukee Bucks (3.)

Läänekonverents

Phoenix Suns (1.) - Dallas Mavericks (4.)
Memphis Grizzlies (2.) - Golden State Warriors (3.)