Eesti üleolek sõjakoldest pääsenud ja Käärikul harjutavate noorsportlaste üle oli ootuspärane ja selge. Tuleb ka arvestada, et vastasmeeskond ei saanud vahepeal Venemaa agressiooni tõttu üldse kaks kuud harjutada, Käärikule jõuti paar nädalat tagasi. Ilmekalt peegeldus see üleolek ka numbrites: rünnak 55% vs 37%, servi vastuvõtt 53% vs 41%, ässad 9 vs 3. Vaid blokke said Ukraina tulevikulootused 11, meie 7 vastu.

Fabio Soli eemaloleku tõttu peatreeneri rolli täitnud Alar Rikberg sai endale lubada täielikku hokivahetust, kaks esimest geimi mängis nö põhikoosseis, järgmistes geimides ülejäänud. Platsil käisid kõik 16 mängijat, vaid vigastusest taastuv Karli Allik ei tõmmanud mängusärki selga.


Kolm geimi pallinud Stefan Kaibald kogus 13 punkti (+5), sama aja jooksul sai Marx Aru kirja 9 (+6), Hurt tõi 9 silma (+5) kahe geimiga, Markus Uuskari saldosse kogunes 8 (+5) punkti. Alex Saaremaa kogus 3 punkti serviga, 3 blokiga ja ühe tõi rünnakul. Ukraina noortekoondise ründemäng toetus paljuski diagonaalründaja Danilo Urivkinile, ta sai kirja 12 punkti (+5).

Kuna koondise peatreener Fabio Soli on endiselt seotud veel oma koduklubiga, siis täitis tänases kohtumises peatreeneri ülesandeid Alar Rikberg ja homme kell 13 toimuvas kordusmängus Oliver Lüütsepp.


Kodumaal toimuva sõja tõttu elab ja treenib Ukraina U22 koondis hetkel Eesti Võrkpalli Liidu toel Kääriku spordikeskuses. Sellega seoses kutsub Eesti Võrkpalli Liit kõiki võrkpallisõpru toetama Ukraina noormeeste Eestis viibimist, annetades 5 või 10 eurot. Annetustest kaetakse noorvõrkpallurite majutuse ja toitlustuse kulud. Annetuse saab teha, ostes vastava hinnaga pileti Piletikeskust.

MÄNGUST:

Eesti alustab koosseisus Markkus Keel, Valentin Kordas, Albert Hurt, Kevin Saar, Mihkel Vabrlane, Alex Saaremaa ja libero Silver Maar. Vastavalt kokkuleppele mängitakse igal juhul neli geimi.

SEIS: Eesti - Ukraina U22 5:0

1. geim 8:2, 16:7, 20:9, 25:12

Saaremaalt pikk serviseeria, kus ta lõi koguni kolm serviässa järjest. Noored vastased on pallingu vastuvõtul jännis, vahepeal oli koguni seis 4:14. Kokku said eestlased otse pallingust kuus silma. Ukraina peatreener ütles kohtumise eel, et hoolealused pole füüsiliselt heas vormis, kaks kuud tegevusetust jättis korraliku jälje. Hurt on kogunud 6, Kordas 4 ja Saaremaa 3 punkti. Samas ka Eesti mäng on jätnud soovida, vigu on päris mitmeid sisse tulnud.

2. geim 8:1, 16:10, 20:15, 25:18

Pärast esialgset kohmetust said ukrainlased oma mängu teise geimis keskel kohati juba päris hästi käima, kuid lihtvigade rohkus ei luba Eestiga päris ühte jalga käima. Hurt on kogunud 9 punkti, Saaremaa 7, Kordas ja Saar 6.

3. geim 6:8, 16:15, 25:20

Rikberg on teinud hokivahetuse, platsile on tulnud kõik uued mehed: Aleksander Eerma, Markus Uuskari, Stefan Kaibald, Timo Lõhmus, Marx Aru, Sten Perillus, Cris Karlis Lepp. Sestap oligi geimi algus konarlik meie poolt, kuid taas lõpus tuli kvaliteedivahe välja, vastased eksisid, eestlased õnnestusid. Uuskarilt 5, Arult ja Lõhmuselt 4, Kaibaldilt 3 punkti.

4. geim 8:7, 16:10, 25:17

Selle geimi keskel pääsesid platsile ka Rasmus Meius ja Jan Markus Üprus. Ka selle koosseisuga võttis Eesti koondis noorte ukrainlaste üle selge võidu.

5. geim 8:7, 15:12

Viigiseisul 10:10 ründas esmalt edukalt Üprus. Seejärel puterdasid ukrainlased ise rünnakule jõudmata. Siis hea serv Kaibaldilt ja blokk Arult ning vahe oligi taas sees.

Eesti koondise koosseis mängus Ukraina U22 koondisega:

Sidemängijad: Markkus Keel, Aleksander Eerma.

Diagonaalründajad: Jan Markus Üprus, Markus Uuskari, Valentin Kordas.

Nurgaründajad: Albert Hurt, Kevin Saar, Rasmus Meius, Stefan Kaibald, Timo Ander Lõhmus.

Temporündajad: Alex Saaremaa, Marx Aru, Mihkel Varblane, Sten Perillus.

Liberod: Silver Maar, Cris Karlis Lepp.