7. ja 8. oktoobril peavad Prahas kaks mängu San Jose Sharks ja Nashville Predators ning 4. ja 5. novembril kohtuvad Tamperes Nokia Arenal Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets.

San Jose ridades mängisid sel aastal venelastest Nikolai Knižov, Artjom Knjazev ja Aleksandr Barabanov. Nashville'i ridadesse kuulus Jakov Trenin.

Prahas toimuva ürituse teemal on teravalt sõna võtnud endine Tšehhi koondise väravavaht Dominik Hašek, kes loodab, et venelasi tema riigis jääle ei lubata.

"Kui NHL tahab antud olukorras lubada Vene mängijatel selles mängus osaleda, on see lubamatu tegu," kirjutas Hašek Twitteris.

"Kui nii läheb, teen ma kõik, mis ma suudan, tagamaks, et see mäng meie riigis ei toimu. Ma pöördun Tšehhi vabariigi valitsuse, ürituse korraldajate, võimalike partnerite ja avalikkuse poole.

"Kui mäng siiski sellisel juhul toimuks, peaks publik seda ignoreerima ning maailm hukka mõistma. Me peame aru saama, et Venemaa sportlaste avalik osalemine erinevatel võistlustel on tohutu reklaam Venemaa riigile ja tema tegudele," jätkas Hašek.

"Me reklaamime Venemaa sõjalist agressiooni demokraatliku riigi vastu, kümnete tuhandete ukrainlaste tapmist ja inimkonna vastu suunatud sõjakuritegusid. NHL-i mäng Prahas peaks olema maailma hoki pidu ning ei tohiks reklaamida Venemaa kuritegusid Ukrainas. See oleks NHL-i poolt Ukraina riigi ja selle inimeste suhtes lugupidamatu. Ning seda ei tohi juhtuda!"

"Ukraina ei vääri seda, samuti ei vääri seda NHL-i fännid ja mängijad. Isegi suurim mäng maailmas ei ole tähtsam kui inimelu. Ma usun, et NHL teeb õige otsuse."

Jaga
Kommentaarid