Poolatar ütles hiljutise Wimbledoni otsuse valguses, et olukord agressorriikide mängijate ümber on muutumas üha kaootilisemaks.

Swiatek, kes kannab oma matšidel käe ümber Ukrainat toetavat sini-kollast paela, ei öelnud siiski otseselt, kas peab Wimbledoni otsust Vene ja Valgevene tennisistid ukse taha jätta õigeks või valeks. Meeste ja naiste tennise katuseorganisatsioonid ATP ja WTA on Wimbledoni otsust tauninud.

"Olukord on muutumas üha kaootilisemaks, ma ütleksin," rääkis Swiatek pressikonverentsil, mis kutsuti kokku tema Madridi turniirist loobumisega seoses.

"Kuid ma tunnen, et oleks kena, kui kõik need organisatsioonid langetaksid ühe korraliku otsuse, et meil ei oleks sellist kaost."

20-aastane Swiatek lisas, et liiga palju survet on Venemaa ja Valgevene tennisistide teemal pandud mängijate õlule: "Ma tunnen, et inimesed ootavad meilt, mängijatelt, otsuseid, kuid meil on seda raske teha, sest me tunneme neid inimesi. Me tunneme üksteist. Veedame üksteisega tuuril nii palju aega koos, et oleme juba nagu perekond."

Ühe ühise otsuse on ATP, WTA, ITF ja neli suure slämmi turniiri siiski sõja teemal langetanud, eemaldades Venemaa ja Valgevene tiimid Davis Cupilt ja Billie Jean King Cupilt ning turniiridelt nende mängijate nimede tagant lipud. Neutraalsete sportlastena võivad nad turniiridel edasi mängida.

Wimbledoni radikaalse otsuse valguses kaaluvad ATP ja WTA aga aasta kolmandal slämmiturniiril mängijad edetabelipunktideta jätta, mis teeks mainekast turniirist sisuliselt suure auhinnafondiga näidisturniiri.

Jaga
Kommentaarid