Taotlust esitada on lihtne

Kui sinu kodukohas või suvitusrajoonis on harjutamiseks vaba plats ja piisavalt jalkaentusiaste, aga puudu jääb väravate komplektist, siis tasub üheskoos esitada oma taotlus kuni 22. maini siin.

Uued väravad liidavad naabrid ja toovad lapsed õue


Eelmisel aastal said OlyBeti projekti toel omale värsked väravakomplektid viis sportlikku kodukohta üle Eesti. Kokku kvalifitseerus 32 taotlust, millest žürii ja rahvahääletusega valiti kümme edasipääsenut ning siis juba puhtalt rahvahääletusega viis võitjat. Tänavu on valikusüsteem sama.

Aasta hiljem tõdesid võidu koju toonud viis kodukoha eestvedajat, et parem väljak on kokku toonud külarahva, algatanud jalkatrenne ning andnud lastele ja noortele indu olla rohkem õues.

“Julgustan kindlasti kõiki spordi- ja külaseltse sel aastal osa võtma, sest juba osalemine iseenesest ühendab kogukonda,” meenutab Meel Valk Võrumaa Nedsaja külast. Nedsaja küla oli üks viiest kodukohast, mis sai eelmiseks jaanipäevaks uued väravad külaväljakule püsti.

Nedsaja külas aitab palliplats põlvkonnad kokku tuua


Nedsaja kodukoha jalkaplatsi eestvedaja Meel Valk rääkis, et väljak asub neil täpselt küla traditsiooniliste ürituste pidamise kohas. Alailma oli mure, et just suurematel lastel hakkas kogukonna üritustel igav. Sellest saigi põhjus, miks pallimänguplats otsustati korda teha ja oma väravate taotlus eelmisel suvel esitada.

Nüüd on nii, et kui küla kokku saab, siis suuremad lapsed mängivad jalkat ja kõigil on lõbus. Platsil on liikumist muidugi alati, sporti käivad seal tegemas kõik.

Orissaares mängitakse nüüd jalkat aasta läbi

Kohalik jalgpalliklubi JK Saarepiiga


Saaremaa Orissaare kodukoha jalkavärava meeskonna eestvedaja Kateriin Kuusk meenutab, et kampaania tekitas kogukonnas mõnusa elevuse. Kohe oli näha, kuidas lapsevanemad võtsid ohjad enda kätte, jagasid infot ja kutsusid hääletama.

Orissaare staadionil olid enne vanad ja hästi rasked väravad, mida lapsed ei jaksanud liigutada. Tihti võis juhtuda, et suve jooksul oli väravaesine täiesti mudaseks mängitud ja murust polnud enam jälgegi. Nüüd saab neid liigutada ühest kohast teise ja talveperioodil on väravad kasutuses saalis.

Peale kohaliku klubi JK Saarepiiga kasutavad väravaid veel kooli jalgpalliringi lapsed, samuti kasutatakse neid kehalise kasvatuse tundides ja vaba aja veetmiseks.

Leisi jaani jalgpalliturniir on populaarsuse tipul

Jaanijalgpalliturniiri võitjameeskond 2021 on Kukkur Ernitsa nimeline JK.


Saaremaale läks ka teine väravakomplekt, sel korral aga Leisisse. Kena JK eestvedaja Kaupo Saare sõnul on neil iga-aastane traditsioon korraldada Leisi staadionil jaani jalgpalliturniir, mis eelmine suvi oli suurem kui kunagi varem ning mida tänavu juba rahvas ootab ja uurib.

Kuuldus uutest väravatest levis kiiresti ja hakati moodustama uusi meeskondi, et turniiril osaleda. Kuna teinegi väravakomplekt tuli Saaremaale, sai pidada ka sõpruskohtumisi. Väravad on kergesti liigutatavad, nii et suvel viiakse need rannajalgpalliks mere äärde.

Kortermajade lapsed saadi õue palli mängima

Kortermajade lapsed Pärnu-Jaagupis mängivad õues palli poole ööni.


Pärnu-Jaagupi Soo tänava kodukoha jalkaplatsi eestvedaja Alice Hirvela rääkis, et neil on kortermajade elurajoon, kus elab palju poisse. Tänapäeva lapsed veedavad palju aega nutiseadmetes.

Ent uued väravad on pannud kortermajade poised õues aktiivselt liikuma ja sporti tegema, selle asemel et internetis istuda. Nüüd on neil kõvasti tegevust, sest palli mängitakse õues hiliste õhtutundideni.

Simuna lapsed said regulaarsed jalgpallitrennid

Simunas alustati laste jalgpallitreeningutega.


Liivika Harjo vedas kodukoha jalkaväljaku korrastamist Lääne-Virumaal Simunas.

Taotlus esitati kindla eesmärgiga, et saaks alustada väikeste poiste ja tüdrukute regulaarne jalgpalli huviring. Enne olid platsil suured väravakobakad, mida ei andnud laste treeninguteks kohandada.

Uued mugavad väravad on nagu loodud selleks, et trenne saaks korraldada eri vanuses lastele, ja juba aasta saabki täis ajast, kui trenne alustati.

Kodukoha Jalkavärav on OlyBeti hea tahte algatus, millega antakse kohalike väljakute rajamiseks ja korrastamiseks viis väravate komplekti ning juurde uhiuus ja kvaliteetne jalgpall. Loe taotluse esitamise reeglitest lähemalt portaalis Kodukoha Jalkavärav.

Jaga
Kommentaarid