Kuuekordne Wimbledoni võitja Djokovic esines eelmisel nädalal kodusel Serbia Openil agressorriikide sportlasi kaitsva avaldusega, öeldes: "Tavalised inimesed kannatavad. Meil on Balkanil olnud palju sõdu. Sellepärast ei saa ma Wimbledoni otsust toetada. See ei ole sportlaste süü. Kui poliitika hakkab sporti segama, ei lõppe see tavaliselt hästi."

"Boris Johnson on hull!" põrutas Djokovici endine treener Pilic portaalis UBITennis.net. "Rublevil ja Medvedevil pole Putiniga mingit pistmist. Nad tahavad mängida tennist nagu kõik teisedki."

Pilic usub, et lisaks Djokovicile kaaluvad boikotti veel paljud teisedki mängijad, nagu tema tegi oma tiimikaaslastega 1973. aastal, keeldudes Davis Cupil Jugoslaavia koondist esindamast.

"Poliitikaga on spordis liiga kaugele mindud. Olukord on väga sarnane 1973. aastale. Mõned võivad öelda: "Kui need tennisistid ei mängi, ei mängi meie ka." Siis oleks huvitav näha, milline Wimbledoni reaktsioon olema saab."

Horvaatias sündinud endine tippmängija Pilic peab Müncheni lähedal tenniseakadeemiat, kus on lisaks Djokovicile harjutanud ka näiteks Läti tennisetähed Ernests Gulbis ja Anastassija Sevastova.

Jaga
Kommentaarid