Nii murdmaa- kui ka laskesuusatamises olümpiavõitjaks tulnud Anfissa Reztsova leiab, et murdmaakoondise peatreeneri Juri Borodavko plaan on vale.

"Miks oli Borodavkol vaja treeninglaager Krimmi viia? Meil on ka muid kohti. Kogunemised peaksid toimuma seal, kus varem. Ta eksib. Vabandust, aga ma ei saa aru, miks Borodavko praegu seal laagri teeb," ütles aastatel 1988-1994 kolmel korral olümpiavõitjaks tulnud Reztsova väljaandele Sport-Express.

Borodavko põhjendas oma otsust nii: "Värske mereõhk, kirsid ja maasikad tulevad suusatajatele kasuks. Usun, et kõik minu sportlased reisivad Krimmi kohale."

Venelaste otsus tekitanud terava vastukaja näiteks Norras. Ajal, mil Venemaa ja Valgevene väed peavad juba kolmandat kuud üle Ukraina sõda, tundub venelaste otsus treenida just Krimmis poliitilise käiguna.

"Väljaspoolt tundub, et nad teevad seda selleks, et näidata, et Venemaal on kõik tavapärane. Pole oluline, et vahetus läheduses toimub "erioperatsioon"," kommenteeris väljaandele Nettavisen endine Norra murdmaasuusakoondise peatreener Vidar Löfshus. "See tundub väga kummaline. Samas ei üllata Venemaa liidrite puhul mind enam miski."

Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) murdmaakomitee juht Vegard Ulvang usub samuti, et tegemist on poliitilise käiguga. Ulvang oli üks esimestest, kes teatas pärast Venemaa vägede sissetungi Ukrainasse, et agressorriik tuleks MK-sarjast välja heita.

Ulvangi sõnul peaksid venelased mõtlema, miks neile üldse on võistluskeeld määratud. "Nad võiksid ehk mõelda ja mõista olukorra tõsidust. Venemaale on määratud tõsised sanktsioonid ja mitte ainult spordis. See mõjutab ka nende murdmaasuusatamist veel pikalt," märkis Ulvang.

Jaga
Kommentaarid