34-aastane maailma esireket Djokovic jäi mäletatavasti eemale aasta esimesest slämmiturniirist Australian Openist. 22. mail algav French Open ja 27. juunil startiv Wimbledon aga vaktsineerimata mängijatele piiranguid ei sea.

"Valitsuse riiki sisenemise tingimuste seas ei ole vaktsineerimisnõuet," ütles All England Lawn Tennis Clubi tegevdirektor Sally Bolton eilsel pressikonverentsil. "Kuigi me muidugi julgustame seda tegema, ei ole see ülesandmise tingimuseks."

Djokovic on tänavu osalenud vaid kolmel turniiril. Veebruaris toimunud Dubai turniiril piirdus ta kolme, liivahooaja esimesel Masters-turniiril Monte Carlos suisa ühe mänguga. Eelmisel nädalal toimunud Belgradi ATP 250 turniiril jõudis serblane kolme võiduga finaali, kus kaotas 2:6, 7:6 (4), 0:6 venelasele Andrei Rubljovile.

Maailma edetabeli esikohal püsib Djokovic hetkel suuresti tänu sellele, et venelane Daniil Medvedev on vigastuspausil. Wimbledoni korraldajate otsus Venemaa ja Valgevene mängijad turniirilt eemale jätta kinnistab Djokovici esireketi staatust veelgi.