Mitmekordsel Eesti meistril ja medalistil noorte, juunioride kui ka täiskasvanute vanuseklassis Viljar Lipardil on ette näidata medaleid ka rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt. 18-aastase judoka eesmärk on jõuda 2024. aastal Pariisi olümpiamängudele ning olla Eesti esimene olümpiakulla võitja judos.

Hiljuti tõi Lipard Türgis toimunud Grand Slam'i turniirilt üheksanda koha ning tema treenerite sõnul on see alles algus. “Viljar on vaatamata noorele eale väga keskendunud sportlane, ta on suuteline lähiajal tulemuste osas kõvasti juurde panema. Küll aga paljastavad kõrge tasemega võistlused ka nõrgemad kohad, kus on vaja areneda. Keskendume rohkem haardevõitlusele ja võistlustel saadud kergema õlatrauma ravimisele," kommenteeris Lipardi treener Vladimir Stepanjan.

Eesti judoliidu juhi Kaido Kaljulaidi sõnul on Lipard täna Eesti perspektiivikaim noor judoka, kellel on reaalne võimalus pääseda Pariisi olümpiamängudele. “Medalikonkurents on tiitlivõistlustel väga tugev, sest judo kogub maailmas populaarsust kui mitmekülgset arengut pakkuv spordiala. Tippu jõudmiseks on vaja nii tõsiseid treeninguid kui ka ülikõrget motivatsiooni, meeskonna tuge ja kaasaelajate usku,” sõnas Kaljulaid.

Selle hooaja plaanidesse kuuluvad Lipardil rahvusvahelised võistlused, kus saab teenida punkte olümpiamängudele pääsemiseks. Eesti noorel judoka võistluste kalendris on aprilli lõpus tulekul ka elu esimene täiskasvanute EM, milleks hoogsalt valmistutakse.

Viljar Lipard esindab Audentese Spordiklubi ning tema treeneriteks on Vladimir Stepanjan ja Dmitri Lepp.