162,3-kilomeetrisel avaetapil pälvis soolovõidu kodupubliku rõõmuks Mickael Guichard (WB – Fybolia – Morbihan; 3:34.53), edestades Luksemburgi ratturit Arthur Kluckersi (Leopard Pro Cycling) viie ja peagrupis esimesena lõpetanud hollandlast Casper van Udenit (Development Team DSM) seitsme sekundiga. Mihkels sai tugeva lõpuspurdiga kirja kaheksanda ja Markus Pajur (Team Arkea Samsic) 18. koha.

"Kaks jooksikut jäid täna ette, aga ma ei tea, kuidas see on võimalik, sest peagrupil oli päris suur hoog sees," ütles Mihkels. "Viimasel kilomeetril oli suur kukkumine, mistõttu ma kaotasin mitmeid olulisi kohti ja pidin seejärel end rohkem raiskama, aga tegin, mis ma suutsin."

Teistest Team Ampler – Tartu2024 ratturitest sai Pauls Rubenis 32., Aivaras Mikutis 76.,Alekss Krasts 77., Artjom Köster 79. ja Markus Knaapi 107. koha. Groupama-FDJ järelkasvumeeskonda esindav Rait Ärm lõpetas 51. positsioonil. Velotuuri teisel etapil sõidetakse 152 kilomeetrit. Võistlustrassile jääb kaks esimese kategooriaga tõusu.

Itaalias sõidetud juunioride võistlusel 67. Coppa Montes domineeris Romet Pajuri kodumeeskond Team Auto Eder. Eestlane pälvis tiimikaaslase Mees Vioti järel teise koha.

„Sõidu esimene pool oli pigem väga lihtne. Esimesed 60 kilomeetrit oli sile maa ning mina hoidsin ennast lihtsalt ja n-ö puhkasin,“ kirjeldas Pajur võistluse kulgu. „Esimene tõus oli 61. kilomeetril, kus ma ründasin ja olin üksi eest ära. Seejärel said mind umbes 30 poissi kätte ja 79. kilomeetril oli uus mägi. Sellel mäel tegi minu tiim tempot, mis lõhkus grupi umbes poole väiksemaks. Viimasel mäel me ründasime ja saime seitsmekesi eest ära, kus oli koos minuga veel neli Auto Ederi poissi. Viis kilomeetrit enne lõppu ründas minu tiimikaaslane Viot ning sai vahe sisse, pälvides lõpuks esikoha. Mina olin ülejäänud kuuest kõige teravama jalaga ja võitsin finiši.“

Kolmanda koha sai Vioti ja Pajuri järel Matteo Scalco (Borgo Molino Vigna Fiorita). Teised Bora-Hansgrohe järelkasvumeeskonna liikmed Mathieu Kockelmann ja Martin Barta lõpetasid vastavalt viiendal ja seitsmendal kohal.