ISU teatas, et kuni järgmiste teadaanneteni ei toimu agressorriikides ükski rahvusvaheline võistlus. Seega ei toimu Moskvas kindlasti 25. - 27. novembrini planeeritud Grand Prix etapp. ISU otsib võistlusele uut asukohta. Juba varasemalt keelas ISU Venemaa ja Valgevene sportlastel määramata ajaks osalemise rahvusvahelistel võistlustel.

Ühtlasi seisis teates, et 20 alaliidu liiget on palunud ISU nõukogu, et Venemaa ega Valgevene esindajatel ei lubataks liituda juunis toimuva ISU kongressiga ega ühegi teise rahvusvahelise kohtumisega. Lisaks soovisid 20 liiget, et ükski agressorriigi esindaja ei saaks alaliidus edaspidi ühelegi kohale kandideerida. Rahvusvaheline alaliit antud küsimuses veel otsust vastu ei võtnud, kuid teatas, et kõnealused palved pannakse kongressil hääletusele.

ISU muutis ühtlasi alaliidu põhikirja. Uue täienduse kohaselt võib rahvusvaheline organisatsioon kehtestada erakorralised kaitsemeetmed, kui maailmas peaks midagi erakorralist juhtuma. Põhikirja muutmise eesmärk on säilitada erakorraliste sündmuste jooksul ISU rahumeelne tegevus ning reageerida kiiremini rahvusvahelistele sündmustele, nagu on Ukrainas toimuv sõda, mille algatasid Venemaa ja Valgevene väed. Seega saab ISU kiiremini määrata tegutsemiskeelde agressorriikidega seotud alaliitudele, sportlastele ja muudele ametnikele.

Jaga
Kommentaarid