MXGP klassi esimene sõit algas mitmete kukkumistega, kus õnneks meie mehed osalised polnud, kuid kasu lõikasid nad sellest küll. Avaringi lõpus hoidis Hardi Roosiorg 16. kohta ja Tanel Leok 17. kohta. Roosiorg on hooaja edenedes läinud füüsiliselt paremasse vormi ja vihmasajust poriseks muutunud rajal suutis ta terve sõidu jooksul head kiirust näidata. Sõidu keskel möödus ta veel soomlasest Miro Sihvonenist ning lõpetas sõidu karjääri parimal 15. kohal. Tanel Leok, kes pärast eelmise hooaja lõppu pole enam tippsportlase kombel treeninud, näitas sisu ja suutis sõidu viimasel punktikohal lõpetada. Stardi järel asus sõidu liidriks hispaanlane Jorge Prado, talle järgnesid sarja liider Tim Gajser ja kodurajal sõitnud Pauls Jonass. Publiku marulisel toetusel suutis Jonass sõidu alguses Gajserist mööduda ning teisele kohale tõusta. Kolmik sõitis pikka aega seejärel samas järjestuses, kuid sõidu lõpus hakkas Gajser tulema. Esmalt möödus ta lätlasest ja juba natukese aja pärast ka Pradost. 100 meetrit enne finišit üritas Prado Gajserist uuesti mööduda, kuid see lõppes talle kukkumisega. Prado ei suutnud tükk aega seejärel püsti tõusta, kuid lõpuks suutis ta finishijoone 12. kohal ületada. Gajser võitis sõidu, Jonass oli teine ja Ruben Fernandez kolmas.

Teise sõidu stardi järel oli Hardi Roosiorg ja Tanel Leok üksteise järel 19. kohal ja 20. kohal. Leoki kahe sõidu vahel tehtud muudatused tsikli juures lubasid tal teises sõidus kõvemini pingutada ja nii sõitsidki meie mehed paarisrakendis kogu sõidu jooksul. Kord oli ees Leok, siis Roosiorg. Koos parandatati ka kohti ja Roosiorg suutis ka teises sõidus oma parimat tulemust korrata, milleks on 15. koht. Oma viimast MXGP klassi sõitu teinud Leok tuli finišisse kuueteistkümnendana.

Tanel Leok:


Stardi järel võttis liidrikoha enda kätte Jonass, kuid kerge ei saanud tal olema kuna seljataga taas Gajser. Sloveen lasigi sõidu esimese poole lätlasel juhtida ning seitsmendal ringil läks ta liidriks ja keegi enam talle ohtlikuks ei suutnud saada. Jonass võttis kodupubliku rõõmuks taas teise koha. Viimasel ringil võitlesid kolmanda koha eest Fernandez ja Coldenhoff. Veel eelviimasel hüppel oli kolmas Fernandez, kuid finišihüppele jõudis eespool juba Coldenhoff.

Etapi kokkuvõttes teenis Hardi Roosiorg 12 punktiga 16. koha. Leok tuli oma viimasel MM-etapil kuue punktiga 18. kohale. Esikoha teenis 50 punktiga Gajser, teine oli 44 punktiga Jonass ja kolmas 38 punktiga Fernandez. Sarja kokkuvõttes on liidrikohal oleva Gajseri edu Prado ees nüüd juba 66 punkti. Kolmandal kohal on Renaux, kes kaotab Pradole viie punktiga. Roosiorg tõusis 20 punktiga 21. kohale. Leok läks kuue punktiga 28. kohale.

Hardi Roosiorg:


MX2 klassi esimest sõitu alustas väga hästi hästi Jörgen-Matthias Talviku. Hea stardi järel pääses ta esikümnesse ning esimestel ringidel tehtud möödasõitudega tõusis ta juba kuuendale kohale. Ringi lõpuks kukkus kolmandal kohal sõitnud Vialle ja kahjuks samas kurvis sõitis kohe rajalt välja ka Talviku. Ta jätkas sõitu punktikoha piiril, kuid mõned ringid hiljem kukkus ta uuesti ning langes viimaseks. Talviku alla ei andnud ja ta hakkas uuesti tulema, lootusega ikkagi punktikohale jõuda. Kolmas eksimus rajal aga võttis kõik lootused ja Jörgen-Matthias katkestas sõidu. Stardi järel asus liidriks Simon Laengenfelder, kuid sõidu jooksul möödusid temast Jago Geerts ja Kevin Horgmo. Kahekesi sõitsidki nad seejärel teistel eest ära, võidu võttis Geerts, teisena lõpetas Horgmo. Hea lõpuga tõusis kolmandaks Thibault Benistant Prantsusmaalt.

Teises sõidus tegi Talviku üsna sarnase stardi esimese sõiduga. Esimesel ringil hoidis ta 11. kohta, kuid kohene eksimus langetas Jörgen-Matthiase 25. kohale. Sealt hakkas Talviku uuesti tulema ja õnneks suutis ta ülejäänud sõidu ilma suuremate vigadeta läbida. Sõiduaja edenedes Talviku pidevalt tõusis ja veel viimasel ringil tegi ta ühe möödasõidu ja jõudis finišisse 17. kohal, tasuks elu esimesed 4 maailmameistrivõistluste punkti. Stardi järel asus liidriks Horgmo, kellest hetkeks sai mööda itaallane Mattia Guadagnini. Horgmo võttis kiirelt siiski esikoha enda kätte tagasi ja sai sõidu keskel jäälitajate ees väikese edumaa. Kui aga teiseks tõusis Geerts, siis Horgmo edu hakkas sulama. Belglane püüdis liidri kinni ning tegi ka möödasõidu ja võttis kindla võidu lõpuks. Horgmo ei suutnud ka teist kohta hoida, sest kukkumine langetas ta neljandaks. Teise koha võitis Kay de Wolf, kes viimasel ringil Tom Vialle rünnakud suutis tagasi hoida.

Jörgen-Matthias Talviku:


Etapi kokkuvõttes tuli Talviku 4 punktiga 21. kohale. Esikoha teenis 50 punktiga Geerts, teine oli 40 punktiga Horgmo ja kolmas 36 punktiga Vialle. Kuue etapi järel on Geertsil ja Vialle´il võrdselt 244 punkti. Kolmas on 181 punktiga Simon Laengenfelder. Talviku läks tänaste punktidega 35. kohale.