Valitsevad Eesti ja Leedu meistrid on aastate jooksul korduvalt põnevaid ning tasavägiseid etendusi pakkunud. Võrdselt alustati Viljandiski. Šviesa sai kolmel korral juhtima, aga seitsmendal minutil pääses Henri Sillaste karistusviskest 4:3 ette Serviti.

Põlvalaste kaitse ja kogenud väravavaht Eston Varusk olid nii võimsas hoos, et järgmise tosina minuti jooksul lisandus leedukate kontole vaid üks tabamus. Ülljo Pihus viis 18. minutil Serviti juhtima 8:4. Veel kaks minutit hiljem tuli Tõnis Kase viske järel 10:6.

Siis sigines Eesti meistri ründemängu ohtralt tehnilist praaki ja loogiliste lahendusteni ei jõutud. Šviesa hakkas rünnakul kasutama seitsmendat väljakumängijat ja ehkki korra sai Sillaste tänu sellele saata palli tühja väravasse, jõudis Leedu meister 27. minutil viigini.

Avapoolaja viimastel minutitel sai Šviesa uuesti ettegi ning puhkepausile mindi Šarunas Ugianskise värava järel seisul 13:12. Riietusruumist tulles tekkis joonemängijate viskevõistlus, sest mitu korda tabasid Ugianskis ja Hendrik Varul. Šviesa jätkas seitse v kuus taktikaga ning kord oli üks, siis teine meeskond ühega peal.

Varul viis 42. minutil Serviti 20:18 juhtima, aga leedukad vastasid nelja väravaga ja jälle oli Ugianskis see, kes Šviesale 46. minutil 22:20 edu andis. Viimane veerandtund möödus ülimalt pingeliselt ja ka närviliselt. Kuni 51. minutini olid eestlased tagaajaja osas, siis tuli Sillaste ja Andris Celminši väravate järel Servitile 25:24 eduseis.

Veel suutis Šviesa viigistada, kuid Tõnis Kase täpne karistusvise aitas põlvalased juhtima ning kaks minutit enne lõppu tõrjus Varusk Laurynas Palevičiuse karistusviske. Sillaste suurendas edu, aga Šviesa suutis vahe minimaalseks vähendada ning neil oli võimalusi ka viik jalule seada.

Dramaatilise poolfinaali võitis siiski Serviti tulemusega 27:26. Sillaste viskas võitjate kasuks üheksa väravat, Celminš, Varul ja Carl-Eric Uibo lisasid kolm. Vastaste täpseim oli Ugianskis kaheksa tabamusega. Viimane ja Varusk pärjati Balti liiga poolt mängu parima auhinnaga.

"Vastane mängis targalt ja kasutas 7-6 taktikat. Ootasime seda, aga mitte nii pika aja vältel. Natuke liiga üles-alla on see meie mäng, kohati muutusime hambutuks. Õnneks oli just rünnakul ka positiivset, näiteks Uibo, Anatoli Tšezlovi ja teisel poolajal ka Celminši etteasted. Võinuks kindlamalt võita, aga oleme finaalis ja see on peamine," kommenteeris Serviti peatreener Kalmer Musting.

Balti liiga finaalmängud pühapäeval Viljandis:

13:00 Pronksimäng: Klaipeda HC Dragunas – Vilniuse VHC Šviesa

15:30 Finaal: Viljandi HC – Põlva Serviti