Eesti Cheerleadingu Liidu juhatuse liikme Signe Kirti sõnul oli võistluste tase kõrge. “Kõik finalistid olid igati võitu väärt ning mul on väga hea meel Eesti tulemuste üle. Cheerleading on spordialana Eestis tõusuteel ning meie senised tulemused rahvusvahelistel võistlustel näitavad, et tase on meil tugev,” ütles Kirt.

Coed Elite ehk maailmameistrivõistluste tugevuselt teises kategoorias Eestit esindanud TalTech Cheerleaders saavutas tänavu kõrge 6. koha (Euroopa riikide arvestuses 4. koht). Samuti osales võistlustel lisaks tiimile kaks duode paari - Freestyle Pom Doubles (Monika Kollo ja Heli-Mari Sakala, TalTech Cheerleaders), kes saavutas oma kategoorias 5. koha (Euroopa riikidest 1. koht) ning HipHop Doubles (Stella Veskimäe ja Eliise Kull, Selver Tallinn Dance Team), kes tõid koju 10. koha (Euroopa riikidest 3. koht).

Eesti esindajatest kõrgeima koha pälvinud Monika Kollo sõnul olid võistlused suurejooneliselt korraldatud. “Kõik sportlased ja treenerid olid teinud põhjaliku ettevalmistustöö, et häid tulemusi välja võidelda,” märkis Kollo.

Hiphop duo liikme Eliise Kulli sõnul on maailmameistrivõistlustel osalemine väga äge kogemus. “Võistlustulle astudes käib kõik nii kiiresti - pildid, proovid, edusoovid ning juba oledki laval kogu maailmale näitamas, mida suudavad Eesti tantsijad. Meie etteastet saatsid üleolevad emotsioonid ning selline energia, millist pole kunagi varem tundnud. Me tulime ja andsime endast parima, ning see viis meid maailma kümne parima hulka,” rõõmustas Kull. Tema sõnul on cheerleadingu kogukond väga kokkuhoidev. “Konkurendid, kes omavahel võistlevad, on tegelikult väga toetavad ja sõbralikud - cheerleaderid cheerivad üksteist!”

Rahvusvahelise Cheerleading’u Liidu (International Cheer Union, ICU) korraldatud maailmameistrivõistlused toimusid juba 12. korda. Coed Elite ehk eliit kategooria, kus Eesti põhiesindus võistles, on tugevuselt teine tase. Selle maailmameistriks tuli Ecuador, hõbemedal kuulus Tšehhile ning pronks Itaaliale.