Lisowski ütles, et tal ei lubatud Sheffieldis toimuvatel maailmameistrivõistlustel Ukrainale toetust avaldada, kirjutab BBC. Korraldajad põhjendasid seda asjaoluga, et kuna Lisowski pole ukrainlane, ei või ta Ukraina lippu vestil kanda.

BBC teatel olid korraldajad teatanud, et sporti ei tohiks kasutada "poliitilise platvormina".

Lisowski on inglane, kuid tal on vanaisa kaudu Ukraina juured. "Kõik arvavad, et Ukrainat tuleb toetada, miks kurat ma siis lippu kanda ei või? Olukord Ukrainas on väga kurb," sõnas Lisowski, kes oli eelmisel kuul peetud Gibraltar Openil kandnud Ukraina lippu.

"MMi korraldajad ütlesid, et ma ei peaks olema ukrainlane. Ma olen küll natuke ukrainlane, aga mitte piisavalt, nii et võtsin lipu vestilt maha," lisas Lisowski.

World Snooker Tour kommenteeris Lisowski juhtumit pressiteate vahendusel. "Rahvusvahelise spordialana oleme alati järginud poliitilise neutraalsuse praktikat. Sel põhjusel ei luba me oma spordiala MM-i poliitilise platvormina kasutada," seisab BBC tsiteeritud teates.

Alaliit mõistis samas hukka "iseseisva riigi ründamise" ning "vägivalla ja rõhumise". Lisaks avaldati toetust Ukraina "konfliktis" kannatada saanud inimestele.

Maailma edetabelis 14. kohal olev Lisowski läheb laupäeval teises ringis vastamisi Austraalia staari Neil Robertsoniga.

Jaga
Kommentaarid