Falla tunnistas Norra rahvusringhäälingule, et on lõpetamisele mõelnud juba tükk aega.

"See on tunne, mis on minus pikka aega kasvanud. See on tingitud ennekõike sellest, et olen seda teinud juba palju aastaid. Olen saavutanud kõik, millest olen unistanud ja täitnud kõik oma eesmärgid," ütles Falla NRK-le.

Norralanna sõnul mõjutasid loobumisotsust ka teda viimasel ajal seganud terviseprobleemid.

"Olen viimastel aastatel tundnud, et keha pole reageerinud nii nagu varem. Mul on olnud mitmeid raskeid perioode. Ilmselt on nüüd õige aeg enda eest hoolitsema hakata. Ma ei näe mõtet seda [loobumise] otsust edasi lükata," lisas Falla.

Sprindile spetsialiseerunud Falla tegi tippspordis läbimurde juba 2008. aasta detsembris, kui pääses MK-etapil esmakordselt poodiumile. 14 hooaja jooksul kogunes tal poodiumikohti 55, neist 22 esikohta. Sprindi arvestuse väikese kristallgloobuse võitis norralanna kolmel korral.

Sprindis tuli Falla individuaalseks olümpiavõitjaks 2014. aastal Sotšis. Sama ala MM-tiitlid võitis ta aastatel 2017 ja 2019. Lisaks on ta võitnud kolm maailmameistritiitlit võistkonnavõistluses. Tänavusel Pekingi olümpial oli ta nii individuaalses kui võistkondlikus sprindis kaheksas.