Kolmapäeval olid Wimbledoni suure slämmi korraldajad teatanud, et seoses Ukraina sõjaga ei lubata tänavusele turniirile Venemaa ja Valgevene tennisiste. Ühtlasi pole nimetatud riikide sportlased oodatud ühelegi Suurbritannias toimuvale tenniseturniirile.

Svitolina tunnistas, et ei toeta seda plaani. "Me ei taha, et neil mängimine täielikult ära keelataks," sõnas ta BBC Radio 5-le antud usutluses. "Mängimise võiks siis ära keelata, kui sportlased ei ole Venemaa valitsuse vastu sõna võtnud."

Kui sportlased tunnistavad avalikult, et ei toeta Putini ja Lukašenka režiimi ning Ukrainas toimuvat hirmsat sõda, võiks nad Svitolina sõnul Wimbledonis mängida.

Siiski tunnistas ukrainlanna, et siiani on Venemaa ja Valgevene tennisistid olnud väga ükskõiksed. "Näeme, et Vene rahvale on kehtestatud sanktsioonid. Miks peaksid tennisistid teistsugused olema? Ma saan kõigest ühe käe sõrmedel kokku lugeda, mitu Venemaa ja Valgevene mängijat on minult küsinud, kuidas mul läheb, kuidas mu perekonnal läheb, kas neil on turvaline. Seetõttu olen ma selle olukorra pärast kurb," ütles maailma edetabelis 25. kohal asuv Svitolina.

Svitolina sotsiaalmeedia postitust, kus ta nõuab muu hulgas, et WTA, ATP ja ITF nõuaks Venemaa ja Valgevene tennisistidelt vastuseid Ukraina sõja kohta, näeb siit:

Jaga
Kommentaarid