United sõlmis Amsterdami Ajaxi juhendajaga lepingu 2025. aasta suveni, mida on võimalik hooaja võrra veel pikendada.

"Suur au on saada Manchester Unitedi juhendajaks. Ootan väga eesolevat väljakutset," sõnas ten Hag pressiteate vahendusel. "Tean klubi suurt ajalugu ja nende fännide kirge. Pühendun sellele, et panna kokku tiim, mis on suuteline eduks, mida toetajad väärivad."

52-aastane hollandlane on alates 2017. aastast juhendanud Ajaxit. Tema käe all on klubi võitnud kaks Hollandi meistritiitlit, lisaks jõuti 2017. aastal meistrite liigas poolfinaali. Ka tänavusel hooajal on Ajax liikumas meistritiitli suunas. Viis vooru enne hooaja lõppu edestab Ajax nelja punktiga PSV-d.

Hooaja keskel Unitedi ajutiseks peatreeneriks toodud Ralf Rangnick jätkab edaspidi klubis nõuandja rollis. Unitedit on suvel suure tõenäosusega ees ootamas suurem verevahetus.

"Peame meeskonna uuesti üles ehitama. Meeskonnaga liitub kuus, seitse või isegi kuni kümme uut mängijat," teatas Rangnick pärast teisipäeval Liverpoolilt saadud 0:4 kaotust. "Liverpoolil on võrreldes meiega paremad mängijad ja see avaldas tulemusele suurt mõju."

Kindlasti on suvel Unitedist lahkumas Nemanja Matic. Ilmselt ei ole võistkonnas tulevikku ka Juan Matal ja Edinson Cavanil. Vabaagendina lahkub tõenäoliselt tiimiist ka Paul Pogba. Leping saab läbi ka Jesse Lingardil.