"Oleks lubamatu sellise õigustamatu ja pretsedenditu sõjalise kallaletungi valguses lasta Venemaa režiimil Vene ja Valgevene mängijate osalemisest kasu saada. Seega on meie kavatsus Venemaa ja Valgevene tennisistide taotlused Wimbledonis osaleda tagasi lükata," seisis korraldajate avalduses.

Maailma meediasse jõudsid kuuldused Wimbledoni otsusest kolmapäeva hommikul ja uudistele reageeris ka Kremli kõneisik Dmitri Peskov.

"Taas võeti sportlased maailmas valitsevate poliitiste eelarvamuste, intriigide ja meie riigi suunas tehtavate vaenulike aktsioonide tõttu pantvangi. See on lubamatu," ütles ta.

"Arvestades, et Venemaa on väga tugev tenniseriik ja meie mängijad on maailma tipus, teeb see otsus eelkõige kahju turniirile endale," lisas Peskov.

Tänavu ei näe Wimbledonis meeste edetabeli teist numbrit Daniil Medvedevit (Venemaa) ning naiste edetabeli neljandat numbrit Arõna Sabalenkat (Valgevene).

Meeste ATP pingerivis kuulub venelastest esikümnesse veel ka Andrei Rublev (ATP 8.). Naistest on parim venelanna Anastassia Pavljutšenkova (WTA 15.) Tippude sekka kuulub ka valgevenelanna Viktoria Azarenka (WTA 18.).

Tänavune Wimbledoni tenniseturniir algab 27. juunil ning kestab 10. juulini.

Jaga
Kommentaarid