Hispaanias tuli Meier üheksa naise seas 7. kohale, Prantsusmaal saavutas ta 15 võistleja seas naiste klassis 10. koha ja noppis Inter klassis üldvõidu. Kui Prantsusmaa meistrivõistluste võit Frontenacis andis motosportlasele tublisti enesekindlust, siis esimesed EM-etapid läksid oodatust kehvemini.

“Oskus oma sõidud kõik väga hästi ära teha on mul olemas, selle taha sooritused ei jäänud. Kahetaktiline mootorratas TRS 250cc oli tehniliselt samuti suurepärases korras,” tõdes Meier pärast nädalavahetusel peetud võistlusi.

Rõõmu tõi Inter klassi võit, kus sõitsid koos nii mehed kui naised, sealhulgas ka mõned naiste klassi konkurendid. “Ju siis tuleb tööd teha vaimse poolega, mille kinnituseks oli viimase nädalavahetuse kaks nii erinevat sooritust. Rajad olid iseenesest üpris lihtsad, mis tähendas null tolerantsi vigadele ehk karistuspunktidele. Selgituseks veel, et kui punktiseis on võrdne, siis loeb ka trassi läbimiseks kulunud aeg. Viimasel võistluspäeval õnnestus mul olla naiste klassis eelmisel päeval tugevat teist positsiooni hoidnud konkurendist lausa tunni võõra kiirem. Seda ei nurjanud isegi rajal purunenud rehv ega otsa lõppenud kütus. Kiirus on kahtlemata üheks minu väga suureks trumbiks,” ütles Meier.

“Üldjuhul tuleb igal võistlusel läbida kaks või kolm ringi ja igal ringil on 10 kuni 15 katset. Karistuspunkte saab jala mahapanemise eest ja katse loetakse ebaõnnestunuks kui maad puutuvad mõlemad jalad korraga. See omakorda tähendab 5 karistupunkti. EM-i ja MM-i eripäraks on see, et sõita tuleb non-stop ehk peatumine pole lubatud. Kui see siiski juhtub, siis saad kohe maksimumiga ehk viie punktiga karistatud,” selgitas motosportlane.

“Trassi läbimiseks kuluv aeg sõltub selle keerukusest, kogu võistluse maksimaalne aeg võib ulatuda lausa viie kuni kuue tunnini. Esimene ring on üldjuhul kõige aeglasem, sõitjad tutvuvad rajaga ning proovivad selle võimalikult veatult läbida. Eelkõige nõuab see kaljunukkide, juurikate, kivide ja muude takistuste vahel nikerdamine kannatlikku meelt.”

Järgmisena suundub Keity Meier treeninglaagrisse Soome treener Sakari Sipponeni juurde. “Valmistun maikuu eelviimasel nädalavahetusel Tapal peetavateks Eesti meistrivõistlusteks, kus tuleb mul maid jagada poistega nii Soomest kui Lätist. Saab lõbus olema, olete palutud vaatama!” kutsub ta.