Esimeses setis jäi Kontaveit kiirelt 1:4 taha ja tõsist ohtu ta Kerberile ei kujutanud. Teist setti alustas Kontaveit vastase pallingu murdmisega ja see talle setivõidu lõpuks tõigi. Kolmandat setti läks Kontaveit juhtima kahe murdega, 4:1, ent lasi siis Kerberil kaks geimi järjest võita. Lõpuks oli eestlanna oma servil piisavalt kindel, et matš võidusadamasse tüürida.

"Vastane mängis väga hästi ja oli agressiivne. See oli tänavuse hooaja esimene mäng liivaväljakutel, see on alati keeruline. Teises setis sain oma rütmi paremini kätte ja tundsin ennast servil mugavamalt. Suutsin kuidagi mängu käima saada," võttis Kontaveit väljakuintervjuus kohtumise kokku.

"Lapsena kasvasin liivaväljakutel mängides üles ja mulle meeldib seal mängida. Aga suurema osa hooajast mängime kõvadel väljakutel ja seega läheb kohanemiseks natuke aega," lisas ta.

Kuigi märts ei kulgenud Kontaveiti jaoks kõige paremini, on eestlanna hooaja algusega rahul.

"Olen hooaja algust nautinud ja see oli ka eelmise hooaja lõpu edu võti. Olen suutnud selle tänavusse hooaega edasi tuua. Proovin iga kord väljakule astudes mängu nautida ja pakkuda kõva võitlust," ütles ta.

Mängu statistika:

.

Siseväljakutel on Kontaveit võitnud nüüd 21 matši järjest. Uhke seeria algas 2021. aasta sügisel.

Kontaveit on nüüd endise maailma esinumbri ja korra Austraalia, USA ja Wimbledoni suure slämmi turniiril võidutsenud Kerberiga kohtunud kuuel korral. Eestlanna on võitnud nendest mängudest viis. Viimati kohtusid nad mullu märtsis Doha WTA turniiril, toona jäi Kontaveit peale 6:1, 6:4.

Kontaveit kohtub järgmises ringis venelanna Jekaterina Aleksandrovaga (WTA 39.), kes sai 7:6 (5), 7:6 (6) jagu hiinlannast Shuai Zhangist (WTA 40.). See matš peetakse neljapäeval.

Blogi: