Hispaania jalgpalliliit leppis 2019. aastal kokku, et Hispaania superkarikas peetakse aastatel 2020–2025 Saudi Araabias Riyadhis. El Confidenciali andmetel on Pique võistluse korraldusega tugevalt seotud.

Hispaania jalgpalliliit kasseerib iga Saudi Araabias mängitud turniiri eest 40 miljonit eurot, kusjuures Kosmos Global Holdingu arvele laekub veel 4 miljonit eurot. Kuue aasta jooksul teenib firma kokku seega 24 miljonit.

El Confidenciali käsutuses on Pique ja Hispaania jalgpalliliidu presidendi Luis Rubialese telefonivestluse helifailid.

Ühes telefonivestluses arutavad Rubiales ja Pique, kuidas teine ​​Hispaania suurklubi Madridi Real nõusse saada, et karikamängud Saudi Araabiasse viia.

"Siis makstakse neile [Realile] 8 miljonit ja Barcelonale makstakse samuti 8 miljonit. Ülejäänud kahele meeskonnale [poolfinalistile] makstakse kaks ja üks miljon. Ametiühing saab kuus miljonit. Samuti saame Saudi Araabiat veelgi rohkem lüpsta, öeldes, et kui raha ei laeku, ei pruugi Real Madrid mängida," ütles Pique alaliidu juhile.

Pique lisas, et kui superkarikat mängitakse Hispaanias, võib jalgpalliliit teenida maksimaalselt 3 miljonit eurot.

Ajaleht väidab, et Rubiales üritas Pique firma osalust selles tehingus varjata. Barcelona abikapteni kaasamine tuli ilmsiks 15. septembril 2019 peetud telefonivestluses, kus Rubiales õnnitles Pique`t, sest Saudi Araabia oli nõustunud lepingu tingimustega.

"Geri, palju õnne. Ja ma ei pea silmas eilset suurepärast mängu ega sinu väravat. Pean silmas seda, et kell on juba 12 läbi ja seetõttu on leping Saudi Araabiaga juba kindel. Kallistus, aitäh kõige eest ja ma olen siin selleks, mida iganes vajate," sõnas Rubiales Pique`le.

Tänavu mängiti Hispaania superkarikas Riyadhis välja 12.-16. jaanuaril. Nelja meeskonna turniiri võitis Madridi Real, kes alistas finaalis Athletic Bilbao 2:0.