Pealtvaatajatest pakatavate tribüünidega hästi ette valmistatud rajal Piemontes asuvas Busca linnas nägi supermotot selle parimal moel.

“Mega vägev vōistlus oli kaks päeva ja kõigis kolmes võistlussõidus käis ulme andmine,” võttis Patrick Pals (TM, L30 Racing TM Factory) nädalavahetuse kokku. Kvalifikatsioonis sõitis ta 26 osaleja seas välja 16. aja. “Juba laupäevased ajasōidud näitasid ära, et tänavu on tulemas tuline hooaeg. 18 meest mahtus 2,9 sekundi sisse," sõnas eestlane.

Tänavu on sarjas sisse viidud uuendus, kus uustulnukatel ehk S1 Rookie klassil on eraldi arvestus, kuid sõit toimub koos S1 klassiga.

Esimeses sõidus oli Pals 14., teises kiires ja lühemas võistlussõidus 16. ja superfinaalis 15. “Sōidud olid kōik nii tasavägised, et näiteks teises sōidus, kus ma lōpetasin 16ndana, lõpetas üheksas koht minu ees kõigest 1,8 sekundit varem.”

Etapi kokkuvõttes sai Pals 16. koha ning S1 arvestuses oli eestlane kaheksas.

Busca etapi võitis valitsev maailmameister Marc-Reiner Schmidt (L30 Racing TM Factory, Saksamaa). Axel Marie-Luce (TC4R1, Prantsusmaa, üldarvestuses 7. koht) oli kiireim S1 Rookie.

Järgmine MM-etapp sõidetakse 8. mail Hispaanias ja seal peaks eestlasi erinevates klassides rajal olema juba rohkem.