Venemaa spordiportaal Sport24 kirjutab, et iluuisutaja Jevgeni Semenenko kukkus laupäeval Peterburis Pljuštšenko ringreisil rängalt. Venemaa juunioride meister kukkus neljakordse hüppe järel ja lõi oma pea tugevalt vastu jääd.

18-aastane Semenenko üritas pärast õnnetust püsti tõusta, kuid kukkus mitmel korral uuesti.

Üritust jälginud Valentina Prigodina kirjeldas Sport24-le juhtunut järgnevalt: "Istusin Semenenko kukkumise kohast meetri kaugusel. Ma pole kunagi midagi sellist näinud, nii et see tundus hirmutav."

"Enne seda kukkus Aleksandra Boikova jääservas olnud vaibale. Õnnetus nägi päris veider välja," lisas ta.

Prigodina sõnul kulus arstidel õnnetuskohale jõudmiseks palju aega ja ka kanderaam saabus suure hilinemisega. Lõpuks viidi Semenenko kiirabiga haiglasse.

Sport24 teatel oli üritus halvasti korraldatud. Portaal tõi välja, et jää oli vesine, esinemisala liiga väike ja valgustus halb.

Pljuštšenko teatas Venemaa meediale, et jää seisukord, valgustus ja kõik muud asjad olid suurepärases seisukorras.

"Vigastada saavad ka jalgpallurid ja hokimängijad. Seda juhtub ka iluuisutamises," ütles ta.

Uudisteagentuuri TASS andmetel sai Semenenko tugeva peapõrutuse, kuid pääses tõsisemate vigastusteta.

Hiljem andis venelase vigastustest informatsiooni ka Venemaa iluuisuliit. "Tal on endiselt peavalud, samuti valud lülisamba piirkonnas. Tema ajust tehakse veel üks pilt. Taastumisaega on veel vara hinnata. Samuti on endiselt ebaselge, kui kaua Jevgeni haiglas viibima peab," seisab iluuisuliidu teates.

Kahekordne olümpiavõitja Pljuštšenko postitas peterburi üritusest videoklipi Instagrami, kus on näha teda ennast esinemas:

Varem on kirjutatud, et Tulas peetud iluuisusõu piletitel ilutsesid Z-tähed ja ürituse slõugan oli "Rahu nimel! Venemaa nimel! Tuleviku nimel!".

Jaga
Kommentaarid