Ussõk sai eelmise kümnendi keskel Ukrainas kriitikat, sest ta ei avaldanud Krimmi annekteerimise kohta arvamust. Abikaasa ütles portaalis FanDay ilmunud intervjuus, et sportlane tegi seda pere turvalisuse nimel.

"Elasin Krimmis 2017. aastani, viimased kolm aastat oli see Venemaa käes. Mu autos oli kogu aeg Ukraina lipp ja mind ähvardati mitmel korral, et auto lastakse selle tõttu õhku. Aga loomulikult ei teinud keegi midagi," rääkis Jekaterina Ussõk.

"Samal ajal kui kinnimakstud ajakirjanikud küsisid Sanjalt, kelle oma Krimm on, ähvardati meie pere. Kõik teadsid, kus ma elan. Ta lihtsalt ei saanud oma vaateid väljendada. Lõpuks läks asi nii kaugele, et lubati tulla minu koju, mind ennast eeluurimisvanglasse viia ja lapsed ära võtta. Kui Krimmi võimud oleks tahtnud selleks alust leida, siis küll nad oleks leidnud," lisas ta.

Nii Oleksandr kui ka Jekaterina on pärit just Krimmist. Pärast 2012. aastal võidetud olümpiakulda kinkis Ukraina valitsus poksijale Simferopolis maja. Oleksandr jäi elama Kiievisse, aga ta külastas abikaasat ja lapsi tihti. 2017. aastal kolis kogu pere Kiievisse kokku.

"Ja nüüd ähvardatakse, et meilt võetakse Krimmis asuv maja ära. Võtku! Sest varem või hiljem saab Krimm taas Ukraina omaks. Ja Krimmi inimesed teavad seda," lausus Jekaterina Ussõk.

Pärast seda, kui Venemaa tänavu veebruaris Ukraina vastu sõda alustas, tuli Ussõk Ukraina kaitseväele appi, aga praegu valmistub WBA, IBF-i, WBO and IBO meistrivööde omanik kordusmatšiks Anthony Joshuaga.

Jaga
Kommentaarid