Pühapäeval oli Match TV eetris Bundesliga kohtumine Bielefeldi Arminia ja Müncheni Bayern vahel, mille Bayern 3:0 võitis. Ukraina meedia teatel lõpetas telekanal avapoolaja keskel otseülekande, sest staadionil oli näha erinevaid Ukrainat toetavaid sõnumeid.

Agressorriigi telekanali kommentaator oli ülekande enneaegse lõpetamise eel teatanud, et matši edasi ei näidata, sest "sport ja poliitika ei sobi kokku".

TCH toob välja, et see on juba kolmas kord, mil Match TV on lõpetanud Bundesliga ülekande, sest eetrisse on jõudnud sõnumid, kus Venemaa algatatud sõda on hukka mõistetud.

Märtsi alguses otsustas Saksamaa jalgpalliliigade ühendus Venemaaga esialgu koostööd jätkata ning kõik tulud annetada Ukraina heaks. DFL põhjendas toona otsust sellega, et nii saavad nad Venemaa avalikkusele edastada sõjavastaseid ja rahu toetavaid sõnumeid. Selle eelduseks oli, et Match TV ei hakka kuidagi muutma telepilti, mida sakslased edastavad. "Kui telepilti hakatakse korduvalt tsenseerima, lõpetame koostöö," seisis toonases avalduses.

***

Kohtumise 3:0 võitnud Bayern jõudis ühtlasi ühe võidu kaugusele kümnendast järjestikusest Saksamaa meistritiitlist. Tiitlikaitsja edestab neli vooru enne lõppu Dortmundi Borussiat üheksa punktiga. 23. aprillil lähevadki igipõlised rivaalid omavahel vastamisi.

Jaga
Kommentaarid