2020. aasta suvel Barcelona peatreeneriks toodud Šarunas Jasikevicius on lühikese ajaga võitnud kõik tähtsamad tiitlid peale Euroliiga. Kerge favoriidina mindi vastu ka mullusele finaalturniirile, seal jäädi finaalis napilt Istanbuli Anadolu Efesile. Nüüd oli Barcelona põhiturniiril veenvalt parim ja veerandfinaaliks saadi vähemalt paberil võimalikest kõige mugavam vastane ehk Müncheni Bayern.

Bayerni hooaeg on koguni kolme koroonapausi tõttu olnud lünklik ja seetõttu ei pruugi nad olla oma viimast sõna öelnud, aga lühikese aja jooksul kolm korda Barcelonat võita näib ebareaalne. Bayernil on ette näidata vaid üksikud tõeliselt head esitused – oktoobris alistati Milano Olimpia ja detsembris Anadolu Efes. Mõlemad võidud tulid kodus.

Lisaks mängis Bayern põhiturniiril Euroliiga kõige aeglasema tempoga korvpalli. Samal ajal oli nende kaitsereiting tagumises kolmandikus. Parima rünnaku ja kuuenda kaitseefektiivsusega Barcelona on juba hooaja algusest näidanud, et vastavalt vajadusele suudetakse kohaneda iga stiiliga.

Pilvitu Barcelona taevas siiski ei ole, kaugel sellest.