Miami Gardensi linna elanikud on F1 etapi vastu võidelnud juba 2020. aasta sügisest. Esmalt andis seltskond kohalikke inimesi sisse kohtuhagi, milles väideti, et vormelivõistlusele loa andmisega on inimesi rassistlikult diskrimineeritud, sest rohkem kui 70% Miami Gardensi elanikest on mustanahalised.

Juulis lükati kohtuhagi tagasi. Kohtu hinnangul ei leidnud tõendamist, et ürituse korraldamisega spetsiaalselt mustanahalist kogukonda taga kiusata üritakse ning kohalike elanike esimene katse F1 etappi torpedeerida kukkus läbi.

Kohalikud ei andnud aga alla ning jätkasid võitlust. Tänavu 1. märtsil anti sisse järjekordne kohtuasi. Seekord on spordiürituse korraldajad kohtusse kaevatud liiga suure mürataseme pärast, "mis võib Miami Gardensi elanikele põhjustada tõsiseid häireid ja füüsilist kahju". Viidatud on inseneribüroole, kelle hinnangul hakkavad vormel 1 autod tekitama staadionist 2,5 miili raadiusel kuni 97-detsibillist müra - sama kõva lärmi teeb näiteks mootorsaag.

Hard Rock Stadiumi ja Miami Gardensi linna advokaatide arvates ei tohiks kohus F1 etapi osas ühtegi otsust vastu võtta enne, kui linnavalitsus pole otsustanud, kas üritus saab eriloa või mitte. Kohalike seaduste järgi ei tohiks müra kohalikke elanikke põhjendamatult häirida, kuid seaduses pole mürataset arvuliselt määratletud.

Ajaleht Miami Herald peab võimalikuks, et kohtuotsus võib tulla alles paar päeva enne F1 etapi toimumist.

Rahvusvaheline Autoliit FIA pole teemat veel komeenteerinud.